Eigenaars van bepaalde Dell pc's en iPhones kunnen vanaf de lente gemakkelijk gebruik maken van iOS apps op hun PC via een mirror.

Advertentie

In 2018 al lanceerde Dell zijn Mobile Connect app waarmee het mogelijk was om vanaf je Dellcomputer bijvoorbeeld telefoons te beantwoorden of notificaties en berichten rechtstreeks op je pc te ontvangen.

Dell & iOS

Nu laat Dell weten dat het vanaf de lente van 2020 mogelijk zal zijn om ook applicaties van je iPhone te mirroren zodanig dat je foto’s, video’s en bestanden rechtsreeks uit de Mobile Connect app op je Dellcomputer kan slepen. Eenvoudiger kan het niet zijn.

The Verge kreeg in 2018 via een demo al de mogelijkheid om de mirroring optie uit te testen. Toen was die optie er alleen maar voor Android, maar nu komt er dus ook ondersteuning voor iPhones. Volgens de Amerikaanse technologiewebsite werkte de applicatie toen al zeer goed en stabiel.

Cloud

Vooral voor bestanden vanuit iCloud of Google Drive lijkt deze mirroring zeer handig te zijn. Zo kan je snel en gemakkelijk bestanden hen en weer slepen die je nodig hebt. Dat maakt het allemaal weer een tikkeltje gemakkelijker voor eigenaars van een iPhone en een Windows-laptop. Maar welke Dellcomputers zullen deze ondersteuning nu aanbieden?

Volgens de computergigant zal de Mobile Connect app mogelijk zijn op XPS, Inspiron, Vostro en Alienware pc’s met bluetooth die geproduceerd zijn sinds januari 2018 en later. Helaas worden pc’s van voor januari 2018 dus niet meer ondersteund omdat het bedrijf van mening is dat de mirroring mogelijkheid beter degelijk werkt op een klein aantal toestellen. Heb je iOS 10 of Android 6? Dan is je smartphone compatibel.