Het Amerikaanse sanitairbedrijf Kohler zal op CES 2020 in Las Vegas een douchekop introduceren met een ingebouwde speaker én Amazon Alexa ondersteuning.

Wie graag zingt onder de douche heeft daar binnenkort geen aparte radio meer voor nodig dankzij Kohler. Het Amerikaanse bedrijf komt met een douchekop op de markt die voorzien is van een speaker met Alexa-ondersteuning. 

Alexa, play Walking on Sunshine at maximum volume, please.

Het nieuwe product zal volgende week op CES 2020 voorgesteld worden en werd de Moxie AI Speaker gedoopt. Wie wil kan de speaker combineren met zijn huidige opstelling, maar je kan ook een volledige set kopen met alles erop en eraan. 

Draadloos opladen

Daar het nogal gevaarlijk wordt als je de speaker gaat opladen door hem in het stopcontact te pluggen, kan je de Moxie via een dock opladen. Zo krijg je al snel genoeg batterij voor 6 tot 7 uur afspeelplezier. Voldoende dus voor ongeveer een maand lang je favoriete deuntjes te spelen als je gemiddeld 10 minuten per dag onder de douche doorbrengt. Gebruik je hem ook tijdens het poetsen van je tanden en de rest van je ochtendroutine, reken dan op een week. Hoe lang je ook onder de douche staat, dankzij de IPX67 rating is de Moxie helemaal waterbestendig. De douchekop zal omgerekend tussen de 90 en 205 euro kosten en later in 2020 verschijnen. 

Gerelateerde artikelen

Alexa en het vervagen van beleefdheid

Alexa, zet de muziek harder. Alexa, schakel het licht uit. Alexa, zet de verwarming aan. Het zijn allemaal doodgewone commando’s die elke dag door duizenden mensen worden uitgesproken, maar ontbreekt er niet iets? Ontbreekt er geen tweede woord? Een alsjeblieft of dankjewel? Wat mij betreft wel.

Amazon gebruikt gesprekken met Alexa voor verbetering spraaksoftware

De spraakassistent Alexa werkt dan wel met machine learning, maar er zijn ook menselijke medewerkers die sleutelen aan de software. En dat doen ze niet alleen.