Nieuws

HP introduceert technologie om verdwenen laptops te vinden

Via een applicatie kan je eenvoudig de laatst opgeslagen locatie van je laptop achterhalen. Elite Dragonfly is het eerste model dat deze technologie zal krijgen.

Ben jij één van die mensen die vaak enkele minuten voor je moet vertrekken tot de conclusie komt dat je je laptop nergens kan vinden? Dan hebben we goed nieuws voor je. HP kondigde vanochtend naar aanleiding van CES aan dat in zee zal gaan met het Amerikaanse bedrijf Tile. Dat bedrijf ontwikkelt technologie die je via Bluetooth kan helpen om spullen zoals sleutels en portefeuilles terug te vinden wanneer je ze dringend nodig hebt. HP is de eerste laptopfabrikant die de technologie van Tile wil introduceren.

HP voerde zelf een studie uit om de noodzaak van een dergelijke technologie te onderzoeken. Daaruit bleek dat toch 72% van de ondervraagde laptopbezitters wel de meerwaarde ziet van een ingebouwde tracker in hun laptop. Reden genoeg dus voor HP om in de technologie van Tile te investeren.

Bluetooth

De technologie werkt in combinatie met de applicatie van Tile. Die kan je gewoon downloaden via de Play Store of App Store. Het handige aan de technologie is dat het geen wifi vereist om te functioneren. Dat betekent dat je het dus ook kan gebruiken wanneer je laptop uitstaat of niet kan verbinden met een naburig netwerk. Bluetooth is wel noodzakelijk, omdat de app laat zien waar je laatst verbinding kon maken met een Bluetooth-netwerk. Dus als je je laptop ergens in de zee laat vallen om even een extreem voorbeeld te geven, dan zal de app van Tile je helaas ook niet meer kunnen helpen. Je kan via de app ook een geluidsignaal laten afgaan als de laptop zich in dezelfde ruimte als jij bevindt.

HP zal de technologie met mondjesmaat introduceren. Elite Dragonfly is aangekondigd als eerste model dat de technologie zal krijgen. Een nieuw model wordt nog in de eerste maanden van het nieuwe jaar uitgebracht. Elite Dragonfly is met een prijskaartje van €1899 wel meteen één van de premiumlaptops van HP. Maar als de technologie aanslaat, zullen ongetwijfeld goedkopere modellen en andere merken volgen. Je laptop kwijtspelen hoort binnenkort tot het verleden!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business