Nieuws

Samsung onthult Sero TV die verticaal gekanteld kan worden

De Sero TV van Samsung kan gedraaid worden om onder andere YouTube- en TikTok-video’s verticaal af te spelen.

Samsung organiseerde gisteren de achtste editie van het evenement First Look. Daar geeft Samsung zijn eerste vooruitblik op de nieuwe producten die het dit jaar wil lanceren. Het is eigenlijk een voorsmaakje op CES, de grote elektronicabeurs die deze week van start gaat.

Het heeft er in ieder geval alle schijn naar dat we weer heel wat nieuws zullen mogen verwachten van Samsung dit jaar. Op vlak van smartphones raakte bekend dat nog eind deze maand Samsung twee nieuwe midrange smartphones zullen uitkomen. De A51 zal €369 kosten en de A71 €469. Ook weten we al dat dit jaar de opvolger komt van de Samsung Galaxy S10, de premiumlijn van Samsung, en hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe vouwbare smartphones. Maar daarover zal Samsung meer uit de doeken tijdens een ander evenement; Galaxy Unfold zal plaatsvinden op 11 februari.

Draaibare TV

Maar het is vooral op vlak van televisies dat Samsung ons zal verrassen in 2020. Daar werd gisteren dan ook vooral de focus op gelegd. Ook hier was het een en ander op voorhand al uitgelekt, zo gaat dat nu eenmaal. We kregen bevestiging van het gerucht dat Samsung de allereerste televisie op de markt zal brengen met een 8K-label, de QLED 8K. Daarmee wist Samsung onder andere LG voor te blijven. Maar een televisie 8K-beeldkwaliteit is nog steeds een ambitieus plan als je weet dat 4K nog volop moet doorbreken als norm van beeldkwaliteit.

Het meest bizarre dat Samsung heeft voorgesteld en deze week aan het grote publiek zal presenteren, is de Sero TV. Deze 43-inch 4K televisie is al verkrijgbaar in Zuid-Korea, maar Samsung wil deze nu ook op de Westerse markt introduceren. Het meest bizarre kenmerk van de Sero TV is ongetwijfeld dat je deze kan verticaal kan kantelen. Dat zal voor zowat alle klassieke televisiezenders een vreemd effect geven, dus deze functie is vooral gericht naar de socialmedialiefhebber. Je kan er ondermeer YouTube-video’s, Instagram-stories, Snapchat-posts en TikTok-video’s verticaal mee afspelen zonder een zwarte balk boven- of onderaan te zien. Daarmee lijkt Samsung deze televisie toch vooral naar de jongere generaties te positioneren.

https://www.youtube.com/watch?v=W8e8qHbjW5c

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business