Nieuws

Lenovo onthult laptop met 5G en een vouwbare PC (en meer)

Lenovo wil duidelijk de show stelen tijdens CES. De Chinese computerfabrikant zal er onder andere een laptop met 5G, een laptop met twee schermen en een vouwbare PC voorstellen.

Stilaan kunnen we echt beginnen aftellen naar CES. De beurs gaat vandaag van start in Las Vegas, wat gezien het tijdverschil van 9 uur voor ons in de late avond zal zijn. Echter hebben veel grote technologiebedrijven al enkele producten bekend gemaakt die ze er aan het grote publiek zullen voorstellen. Onder andere Samsung gaf al een keynote om enkele nieuwigheden aan te kondigen, en vannacht presenteerde Sony voor het eerst de PlayStation 5 voor samen met een elektrische wagen.

Ook van Lenovo lekte al enkele nieuwe producten. De Chinese fabrikant val laptops en tablets zal er twee veelbelovende laptops en een vouwbare PC voorstellen. In dit artikel maken we daar al even kort kennis mee, in de wetenschap dat meer details wellicht na CES nog zullen bekend gemaakt worden.

Yoga 5G

De naam van deze laptop doet het al vermoeden: in 2020 zal 5G ook in de laptopindustrie zijn opwachting maken. Het idee om de eerste laptop te maken die 5G-netwerken ondersteunt, broedt al sinds mei bij Lenovo. We weten ondertussen dat de globale introductie van 5G één van de grote flops van 2019 was, waar naar het einde toe kwam de doorbraak er toch stilaan in sommige delen van Azië en de VS. Samsung was één van de eerste die 5G-ondersteuning naar smartphones bracht, dus kunnen laptops niet uitblijven.

Die primeur behaalt Lenovo met Yoga 5G. Om die ondersteuning te verzekeren, is de laptop gewapend met een Qualcomm Snapdragon 8cx 5G Compute Platform, wat tot grootse technische prestaties moet leiden. In de lente zou hij moeten uitkomen in de Verenigde Staten voor een prijskaartje van $1499, waar hij overigens Flex 5G zal heten. Over een intrede in België spreken we ons nog niet uit. We zullen eerst maar afwachten of 5G dit jaar zijn opwachting kan maken.

Afbeelding: Lenovo

Thinkbook Plus

Het bijzondere aan deze laptop is dat hij twee schermen heeft. Dat is niet meer zo uniek, denk maar aan Asus Zenbook Pro Duo bijvoorbeeld, ware het niet dat deze laptop zijn tweede scherm op de achterkant heeft. Op dit tweede E-ink scherm van 10.8 inch kan je onder andere je mails checken of notities nemen. Het doel is dan ook vooral dat je dit scherm kan gebruiken tijdens vergaderingen zonder je achter je laptop te moeten verstoppen. De laptop komt vermoedelijk in maart uit tegen een prijskaartje van $1119 of €1000.

Afbeelding: Tom’s Hardware

Thinkpad X1 Fold

Foldables, hier gaan we weer… Hoewel de vouwbare smartphone nog niet echt is kunnen doorbreken, zullen we in 2020 weer heel wat nieuwe modellen te zien krijgen. En het zal niet bij smartphones blijven: Samsung en Apple werken aan een vouwbare tablet. Lenovo gaat nog een stap verder, want de Thinkpad X1 Fold moet de eerste vouwbare laptop worden. De laptop zal draaien op Windows 10 Pro en heeft een 13.3 inch display. Benieuwd of dit apparaat kan doorbreken; het prijskaartje van $2500 dollar is alvast niet niks!

Afbeelding: The Verge

Slimme kader

Deze drie waren ongetwijfeld de gadgets die op de meeste aandacht konden rekenen. Maar voor de volledigheid geven we ook nog de aankondiging mee van een Chromebook, de IdeaPad Duet Chromebook. De productlijn van smarthome-apparaten, voorlopig bestaande uit de Smart Clock en Smart Display zal worden uitgebreid met de Lenovo Smart Frame. Dit is een slimme fotokader die je favoriete foto’s altijd kan tonen in optimale helderheid en kwaliteit doordat hij zich aanpast aan de lichtinval en andere ruimtelijke factoren.

Lenovo Smart Frame. Afbeelding: Android Central

Niets missen van CES? Al het nieuws vind je hier!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business