Echt sleutelloos je deur openen doe je met Loqed. Het nieuwe smart lock van Nederlandse makelij herkent je handen bij het openen van de voordeur.

Dankzij Loqed heb je echt nooit meer huissleutels nodig. Het nieuwe smart lock van Nederlandse makelij reageert enkel en alleen op de aanraking van je hand waardoor je telefoon en sleutels mooi in je zak kunnen blijven zitten. Dat scheelt een hoop gedoe bij het thuiskomen.

Loqed lock

Loqed is ontstaan omdat co-founder Pierre van den Oord vaak zijn sleutels kwijt speelde en dus niet in zijn huis kon. Dat zette hem aan het denken en ging hij opzoek naar een manier om je huis te openen zonder dat je nog een handeling moet uitvoeren met je smartphone of sleutels.

Een sleutelloos slot is op zich geen nieuw gegeven, maar Loqed kan zich maar al te goed onderscheiden: met touch. Zo heb je geen gedoe wanneer je slot bijvoorbeeld nat is door de regen en kan je iedereen van op afstand toegang geven. “Sloten die al openenen met je smartphone zijn vaak niet accuraat genoeg”, stelt van den Oord. Zelfs wanneer de batterij van je smartphone plat is of je je smartphone niet meteen bij je hebt is er een oplossing. Loqed is voorzien van een batterij die 9-12 maanden meegaat.

Sleutel onder deurmat

Naast dat het slot interessant is voor mensen met een smart home, zijn ook gezinnen een belangrijke doelgroep voor het bedrijf. Zo kun je een notificatie ontvangen wanneer je kinderen thuiskomen. Zo weet je dat je kinderen veilig zijn en moet je bijvoorbeeld geen sleutel meer onder de deurmat verstoppen.

Hoe veilig is het?

“Het design van het smart lock zonder sleutelgat maakt het veiliger dan een normaal slot”, aldus Van den Oord. “Qua fysieke veiligheid heeft Loqed alle testen doorstaan. De software van het slimme slot wordt beschermd door end-to-end-encryptie die ook door banken wordt gebruikt.” Om het extra veilig te maken, kan ook Loqed niet bij de digitale sleutels van gebruikers. “Het smart lock voldoet ook aan de eisen die verzekeraars stellen voor de inboedelverzekering.”

Eerste 1.000

De afgelopen vier jaar hield Loqed zich bezig met het bouwen, programmeren en testen van de hardware en software in Amsterdam. Inmiddels is de laatste veldtest afgerond en is het smart lock in productie. De eerste oplage bestaat uit 1.000 stuks. Klanten die nu bestellen krijgen hun sleutelloze slot in mei geleverd. Een smart lock kost nu nog 299 euro en “iedereen die een IKEA-kastje kan monteren” kan het slot zelf installeren. Na Nederland hoopt Loqed eind 2020 de smart lock verder uit te rollen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Loqed
Oprichters Jeroen en Pierre.