Nieuws

Hackers met Iraanse connecties proberen naar verluidt de VS al geruime tijd te hacken  

Een hackersgroep met de naam Magnallium, die wordt gesponsord door de Iraanse overheid, zou naar verluidt al sinds geruime tijd proberen om toegang te krijgen tot Amerikaanse elektronische targets.

Dat zegt de veiligheidsfirma Dragos. De hackers hebben blijkbaar geprobeerd om paswoorden voor honderden accounts te achterhalen. De accounts waren gelinkt aan Amerikaanse energievoorzieningen zoals elektriciteitscentrales en olie- en gasmaatschappijen. De bevindingen stroken met die van Microsoft, die eerder al een gelijkaardig onderzoek liet lopen in november.

We weten niet of de hackersgroep effectief erin geslaagd is om de paswoorden ook te ontfutselen, maar om toegang te forceren tot meer gespecialiseerde software die ook de fysieke uitrusting in infrastructuursfaciliteiten controleert, zijn er veel gesofticeerdere technieken vereist. Momenteel is het onwaarschijnlijk dat hackers zich toegang zouden weten te verschaffen tot energievoorzieningen om zo bijvoorbeeld een elektriciteitspanne teweeg te brengen.

Het rapport van veiligheidsfirma Dragos is een reminder dat energievoorzieningen goed op hun tellen moeten passen op het gebied van cyberveiligheid. Tegelijk moeten medewerkers van dergelijke veiligheidsvoorzieningen ervoor zorgen dat ze continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de cybersecurity en moeten ze ook een aantal basisrichtlijnen volgen; zoals ervoor zorgen dat ze sterke paswoorden gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business