Keanu Reeves laat nog eventjes op zich wachten…

Update 19/06: Wie al vol ongeduld zit te wachten op Cyberpunk 2077, moeten we opnieuw teleurstellen. De ontwikkelaars van de game maakten gisterenavond via Twitter bekend dat de release met nog eens twee maanden wordt verlaat. Als datum wordt nu 19 november vooropgesteld. In de tweet zeggen ze begrip te hebben voor teleurgestelde reacties, maar benadrukken ze dat ze de game enkel willen uitbrengen als die voor hen perfect is. Gamejournalisten zullen al wel een voorlopige editie kunnen ontvangen voor een preview te schrijven. Op 25 juni organiseert CD Projekt Red een livestream.


CD Projekt Red heeft via zijn officiële Twitter account bekend gemaakt dat ze de release van de game Cyberpunk 2077 met nog 5 maanden zal uitstellen. Als oorspronkelijke releasedatum werd 16 april 2020 vooropgesteld, maar dat is nu verzet naar 17 september. De verklaring die ontwikkelaars CD Projekt Red aan het uitstel geeft, is dat ondanks dat de game wel klaar is om te spelen, ze nog meer tijd willen nemen voor de laatste tests. Zo kunnen de laatste details en foutjes geperfectioneerd worden. Zo leggen ze de lat zelf wel hoog.

De aankondiging zal toch een kaakslag zijn voor fans die op de game zitten te wachten. Cyberpunk 2077 werd in september 2018 tijdens de gamingbeurs E3 voor het eerst aangekondigd. Er ontstond meteen een hype rond de game. Dat kwam niet in het minst door de aanwezigheid van steracteur Keanu Reeves in de game. Het was ook niemand dan Reeves zelf, bekend van onder andere The Matrix en John Wick, die de game kwam voorstellen tijdens E3. Met het uitstellen tot september zal de game dus pas twee jaar na aan zijn aankondiging uitkomen. Dat zal hij doen voor zowel PlayStation 4, Xbox One, Windows en Google Stadia.

Beter laat dan slecht

Hoe vervelend het ook moge zijn, het is niet zo ongebruikelijk dat de release van een game wordt uitgesteld. Een recent voorbeeld is de game Doom Eternal. Die game zou normaal in oktober verschijnen, maar is tot op heden niet uitgekomen. De PC versie van Grand Theft Auto V spant nog altijd de kroon. Die release werd tot vier keer uitgesteld.

Wie Keanu Reeves in een videogame wil zien schitteren, kan gelukkig nog altijd teruggrijpen naar The Matrix: The Path of Neo dat uitkwam in 2005. Al moet je je daarbij wel verwachten aan een PS2-adaptie van Reeves, die niet echt een waarheidsgetrouw beeld geeft.

Om het ongeduld van gamers te sussen, quoten we nog eens deze wijze woorden van Shigeru Miyamoto, ontwikkelaar van een reeks legendarische games zoals Super Mario, Donkey Kong en The Legend of Zelda:

“Een uitgestelde game is uiteindelijk goed, maar een overhaaste game is voor eeuwig slecht.” Shigeru Miyamoto

UPDATE 14u45: Tijdens een call met investeerders vertelde gameontwikkelaar Michal Nowakowski dat de multiplayer modus zelfs pas in 2021 zal gelanceerd worden.