Google Drive heeft nu een progressieve web app gekregen.

Google heeft van Google Drive in alle stilte een individuele webapplicatie gemaakt. Gebruikes van Drive en Chrome krijgen nu rechts bovenaan een klein plusteken te zien waarmee ze de webapplicatie kunnen installeren.

Google Drive web

Momenteel is het alleen nog maar mogelijk om van de webapp gebruik te maken via Google Chrome. Rechts van de adresbalk verschijnt dan een plusteken met een pop-up die je vraagt of je de app wil installeren.

Wat zijn nu de voordelen van deze webapplicatie? Je kan er gemakkelijker gebruik van maken en bepaalde elementen offline vastzetten zodat Drive sneller laadt en notificaties geeft. Verder lijkt alles sowieso sneller te werken dan de website van Google Drive.

Google Drive

Aan de slag

Zorg dat je de meest recente versie van Chrome hebt en start de browser opnieuw op. Surf naar drive.google.com en log je in met je Google Account. Normaal gezien krijg je nu rechtsboven het plusje te zien. Veel succes!

Gerelateerde artikelen

Synchronisatie tussen Google Drive en Foto’s stopt vanaf juli

Google zet de synchronisatie van foto's en video's tussen Drive en Foto's stop. De functie zou te verwarrend zijn en Google maakt er een eind aan.