Nieuws

Apple lijkt tegen universele oplaadstandaard te zijn

Apple verzet zich tegen een universele laadstandaard omdat het de technologische vooruitgang zou tegengaan.

Een nieuwe episode in de strijd van Europa om een universele oplaadstandaard te lanceren. Vorige week nog pleitte het Europees Parlement opnieuw om het voor technologiegiganten verplichten te maken om een algemene lader voor alle smartphones, tablets, e-readers, smartwatches en ga zo maar door, te maken. Vandaag lijkt Apple zich alvast officieel te verzetten tegen het Europees voorstel. Volgens de iPhonebouwer zou het bedrijf zelf al een universele lader hebben die iedereen gebruikt en belemmert een oplaadstandaard toekomstige innovatie.

Apple Lightning

Sinds 2012 is Apple begonnen met het gebruik van zijn gekende witte Lightning-oplaadkabels. Recent is het bedrijf ook begonnen met usb-c voor bijvoorbeeld MacBooks en de iPad Pro. Volgens Apple zou de implementatie van de nieuwe oplaadstandaard ervoor zorgen dat honderden miljoenen actieve apparaten vandaag plots als ‘verouderd’ zullen worden bestempeld en dat niemand ze nog wil.

Verder benadrukt het bedrijf dat als je een standaard gaat implementeren de technologische vooruitgang wordt tegengehouden. De markt beweegt zich vandaag sowieso al richting usb-c maar ook dat zal in de toekomst nog veranderen/verbeteren, dat is innovatie.

Ook in 2014 al probeerde de Europese Commissie al bedrijven aan te sporen om vrijwillig afspraken te maken rondom een standaard. Maar volgens het Europees Parlement heeft die vraag onvoldoende resultaat opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business