Nieuws

Rocket League stopt ondersteuning voor Mac en Linux

Vanaf maart wordt de game Rocket League niet meer ondersteund voor niet-Windows PC’s. De game zal dan niet meer online kunnen gespeeld worden, en nieuwe updates ontvangen.

Slecht nieuws voor wie de game Rocket League speelt op een Mac of Linux computer. De ontwikkelaars van de game, Psyonix, maakte bekend dat de PC versie van het spel vanaf maart geen updates meer zal ontvangen voor andere besturingssystemen dan Windows. Dat betekent dat wie de game ooit downloadde dit nog wel zal kunnen blijven spelen via Steam, maar dat er geen nieuwe updates meer zullen uitgerold worden. Ook extra gedownloade content blijft beschikbaar, en spelers kunnen nog nieuwe add-ons downloaden tot de ondersteuning wordt stopgezet. De online modus zal eveneens niet meer beschikbaar zijn.

De game Rocket League kwam uit in 2015 op verschillende platformen en werd meteen een megahit. De game zorgt voor een unieke mix tussen voetbal en racen. Auto’s spelen een potje voetbal in een intergalactische omgeving. Het is vooral omwille van de gekke stunts die je kan uitvoeren om goals te maken dat de game aan populariteit won. Over alle verschillende platformen heen zou de game wereldwijd al meer dan 50 miljoen keer gespeeld zijn. Op piekmomenten haalt de game rond de 80.000 actieve spelers.

Epic Games

Waarom Psyonix de ondersteuning stopzet voor Mac en Linux, is eigenlijk vrij onduidelijk. In een statement geven de ontwikkelaars aan dat ‘de integratie van nieuwe technologieën de ondersteuning voor Mac en Linux’ niet meer mogelijk maakten. Over welke technologieën het dan precies gaat, wordt niet verduidelijkt.

Het vage statement opent de deuren voor speculatie. Psyonix werd eind mei overgenomen door Epic Games, de gamestudio die Fortnite uitbracht. Die game werd ook nooit uitgebracht voor Linux, maar kreeg wel samen met de Epic Games Store een release voor MacOS. Of de ondersteuning voor Fortnite ook ooit zal worden stopgezet omwille van die ‘nieuwe technologieën’ is evengoed een mysterie.

Psyonix wil fans van Rocket League benadrukken dat ze de game wel gewoon zullen kunnen blijven spelen, en dat alle extra content die gedownload werd ook behouden blijft. Er bestaat ook een achterpoortje om toch nieuwe updates en add-ons te bekomen voor Mac gebruikers. Door een WindowsOS licentie aan te vragen zou het mogelijk zijn om de online versie te spelen via Apple Boot Camp, het programma waarmee Windows applicaties kunnen geïnstalleerd worden op een Mac. Deze weg wordt wel niet ondersteund door Psyonix en Epic Games.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business