Een Baby Yoda maken uit 1.317 Post-Its? De medewerkers van kantoorartikelengigant Viking hielden zich er 20 uur lang met bezig.

Werknemers van Viking, producent van kantoorartikelen, hebben een wel zeer uniek Star Wars-gerelateerd kunstwerk gemaakt. Ze maakten een stop motion portret van Baby Yoda bestaande uit maar liefst 1.317 Post-its. 

Baby Yoda Post-its Viking

12 mensen en 20 uur

Als superfans van de Star Wars-reeks The Mandalorian, die op Disney+ te kijken is (deze zomer in België), besloten de werknemers het schattige personage als hun onderwerp te gebruiken voor dit project. Aan de tekentafel werd eerst een pixel ontwerp gemaakt van de verschillende afbeeldingen die nodig waren om Baby Yoda in stop motion uit zijn beker te laten drinken. Die pixels werden dan uiteindelijk omgezet naar Post-Its op de muur. 12 personeelsleden werkten af en aan 20 uur aan het project. 

Niet de eerste Star Wars-creatie van Viking

Het is niet de eerste keer dat ze bij Viking aan de slag gingen met Post-Its. Zo verschenen er al verschillende andere Star Wars-personages op de muren van het bedrijf. Baby Yoda zal voorlopig nog even aan de muur blijven hangen, maar daarna zullen de Post-Its opnieuw gebruikt worden om notities op te nemen. Bij het hele proces kwam best wel wat kijken, alle details kan je terugvinden op de blog van Viking

Baby Yoda Post-its Viking