Nieuws

Coronavirus: volg de verspreiding via dit online dashboard

Coronavirus
In Duitsland is de eerste patiënt met het coronavirus vastgesteld, intussen heeft het WHO een online tool ontwikkeld waarmee je de verpreiding op de voet kan volgen.

Een online dashboard toont alle bevestigde patiënten die besmet zijn met het coronavirus op een wereldkaart. Ook het aantal doden en vermoedelijke patiënten worden weergeven in een eenvoudig overzicht. Met de tool wil de WGO een overzicht creëren en mensen waarschijnlijk ook sneller waarschuwen voor moest het dan toch écht uit de hand lopen.

Het coronavirus, dat zijn oorsprong heeft in Wuhan, China heeft op het moment van schrijven (februari) voor 106 doden in China gezorgd. Het gaat dan voornamelijk over oudere mensen of mensen die al verzwakt waren. Intussen is ook het eerste geval van corona in Duitsland vastgesteld.

Coronavirus online volgen

Aan de hand van het online dashboard kan je nu dus alles volgen. Alle informatie die in deze tool wordt ingeladen komt vanuit officiële instanties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de Chinese autoriteiten.

De WGO creërde deze tool in eerste instantie voor zichzelf maar kan hier ook heel wat wereldburgers gemakkelijk mee op de hoogte stellen. Het is ook mogelijk om de cijfers te downloaden in de vorm van een Google Spreadsheet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business