Nieuws

Er komt dit jaar geen nieuwe Nintendo Switch

CEO van Nintendo, Shuntaro Furukawa laat vrijdagochtend weten dat er in 2020 geen nieuwe Switch zal verschijnen. Hij gaat hiermee in op de geruchten dat het bedrijf zou werken aan een nieuw model.

CEO Furukawa is tijdens een conferentie in Tokyo ingegaan op alle geruchten rondom een mogelijke nieuwe Nintendo Switch.

Geen plannen voor nieuwe Switch

Shuntaro zegt dat het bedrijf geen plannen heeft om een nieuwe Nintendo Switch uit te brengen dit jaar. De focus ligt op het uitbreiden van het aantal Switch-gebruikers. Een voorbeeld hiervan is de opening van de Nintendo winkel in Tokyo in november 2019. Ook zegt Furukawa dat het bedrijf hun productlijn wil verbeteren om een breder publiek te trekken, en terugkomende bezoekers tevreden wil houden.

Geruchten

Er werd eerder gezegd dat Nintendo bezig was met een nieuwe versie van de Switch. Dit model zou meer vermogen hebben, de beeldkwaliteit zou beter zijn met als resultaat dat de games beter gespeeld zouden worden. In 2017 werd de eerste Nintendo Switch uitgebracht en vorig jaar werd de Switch Lite, een handheld versie, geïntroduceerd. “We zullen de aantrekkingskracht van beide modellen blijven versterken, om zo meer functies en plezier toe te voegen aan de Switch”, zo laat Shuntaro weten.

Cijfers

Nintendo heeft het vorig jaar niet slecht gedaan met de verkoop van Switch-consoles. Het bedrijf heeft tussen april en december 2019 17,7 miljoen stuks verkocht, waarvan 4,32 miljoen stuks in Europa. De totale omzet van de Switch kwam uit op meer dan 52 miljoen consoles.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business