Nieuws

Eizo lanceert Duravision FDF2711W-IP 27-inch-monitor

Eizo heeft de Duravision FDF2711W-IP 27-inch-monitor gelanceerd, een scherm speciaal ontwikkeld voor beveiligings- en bewakingstoepassingen.

EIZO, bekend voor zijn professionele monitoren en voor bewakings- en surveillancetoepassingen, heeft zijn aanbod uitgebreid met de DuraVision FDF2711W-IP-monitor, als aanvulling op de andere decoder-monitoren van 23 en 46 inch en de externe IP-decoder-box. De nieuwe monitor biedt extra mogelijkheden voor professionals.

Geen computer nodig

De DuraVision FDF2711W-IP-monitor kan rechtstreek aangesloten worden op een camera of switch en geeft videostreams weer die via het netwerk worden overgedragen. Voor het gebruik is dus geen computer nodig en ook software en andere hardware is overbodig. Dit maakt de installatie een stuk eenvoudiger en spaart veel werk en tijd. Bovendien vallen hiermee belangrijke foutbronnen en veiligheidsrisico’s weg, waar standaard configuraties gevoeliger voor zijn. Het voordeel is duidelijk: er is minder technische inspanning nodig om gevoelige opnamen te beveiligen, bijvoorbeeld in openbaar gebied.

Het IP-decoder-platform van de tweede generatie kan in real-time verschillende codecs decoderen zoals H.265 (HEVC), H.264 en MJPEG. Bovendien ondersteunt het platform hoge framerates, zelfs bij videostreams met hoge resoluties over meerdere kanalen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld 16 Full HD-videofeeds (1920 x 1080) tegelijk worden weergegeven op de monitor, met een stabiele framerate van 20 frames (afzonderlijke beelden) per seconde.

48 IP-camera’s tegelijk

De DuraVision FDF2711W-IP registreert tot 48 IP-camera’s tegelijk. Het systeem werkt met RTSP en protocollen als ONVIF Profile S, Axis VAPIX en Panasonic. Via de online interface kunnen gebruikers de plaatsing van de streams eenvoudig aanpassen en tot 32 streams tegelijkertijd weergeven. Daarnaast is de monitor voorzien van een HDMI-uitgang, waaraan een tweede monitor kan worden aangesloten met een resolutie tot Full HD. Dit maakt het mogelijk om video’s vanaf één netwerkbron zonder computer flexibel weer te geven op twee monitoren.

De achtereenvolgende beeldweergave houdt een videostream ook vast als er een pagina wordt gewisseld. De medewerkers achter het scherm kunnen zich zo op één focuspunt concentreren en tegelijkertijd ook nog andere gebieden in het oog houden. Verder is het met de FDF2711W-IP mogelijk om statische maskeringen in te zetten, bijvoorbeeld in het kader van een privacybeleid, zonder dat de originele stream hierbij wordt veranderd.

De FDF2711W-IP biedt technische compatibiliteit en functionele support voor verschillende videomanagementsystemen (VMS). Het VMS kan de gedetecteerde gebeurtenissen en alarmen aan de IP-decoder-monitor doorgeven en daar een vooraf geprogrammeerde actie in gang zetten. Zo kan bijvoorbeeld de indeling van het display automatisch worden aangepast als er iemand voor de deur staat.

 

Beveiligingbusinesseizomonitor

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals