Instagram

Volg je stilaan te veel accounts op Instagram? De app kan je helpen om accounts te kiezen die je gaat ontvolgen.

Instagram heeft een nieuwe functie gelanceerd om alle accounts die je volgt te sorteren op basis van categorieën. Dat kan je doen door via ‘Following’ alle accounts te bekijken die je ondertussen al volgt. Dan kan je bijvoorbeeld de accounts bekijken die je al het langst volgt, of degene die je het meest recent bent beginnen volgen. Je kan ook kijken met welke accounts het vaakst of juist het minst in je feed of Stories verschijnen.

Weg ermee!

Vooral die laatste categorie kan wel eens van pas komen als het nog eens tijd is om grote kuis te houden in de accounts die je volgt. Na verloop van tijd staan hier heel wat accounts in die we eigenlijk niet meer volgen. Net als dat we ook allemaal honderden Facebook vrienden hebben met wie we nog nauwelijks tot geen interactie hebben. Door de accounts te selecteren die het minst in je feed verschijnen, weet je wiens posts je eigenlijk niet echt (meer) interesseren. Die kan je dan ook meteen ontvolgen als je dat wilt.

In een interview met TechCrunch zei een woordvoerder van Instagram dat de functie werd toegevoegd om je accounts beter te beheren, zodat deze een betere representatie volgen van je huidige netwerk en interesses.

“Instagram wil je dichter brengen bij de personen en de dingen waar je om geeft, maar we weten dat na verloop van tijd je interesses en relaties kunnen veranderen.” woordvoerder Instagram