Met de batch tool van Fotor voeg je in één keer dezelfde bewerking uit op een verzameling foto's. Dat kan met filters, randen, correcties en meer.

De overname werd in de herfst vorig jaar al afgerond, maar dankzij een financieel rapport van Sony kennen we nu ook het overnamebedrag.

Uit een financieel rapport dat Sony neerlegde bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commision (SEC) zijn wat meer details aan de oppervlakte gekomen over de overname van Insomniac Games. Sony nam de gameontwikkelaar eind vorig jaar over.

Dankzij het rapport weten we dat de overname volledig werd afgerond op 15 november. Sony betaalde daarvoor een bedrag van bijna 25 miljoen yen, of 208 miljoen omgerekend naar euro. Het bedrag werd bijna volledig cash betaald. Sony geeft zelf aan dat dat bedrag nog kan fluctueren tot 31 maart, het einde van het fiscale jaar van Insomniac Games. Het is ondertussen al de 14e gamestudio die de gamingdivisie van Sony overneemt.

Spiderman

Insomniac Games werd opgericht in 1994. De bekendste titel van Insomniac Games is ongetwijfeld Marvel’s Spiderman van 2018, die ook al exclusief op PlayStation 4 verscheen. Volgens CEO Ted Price illustreerde die game al het potentieel van de band tussen de studio en de PlayStation 4. Andere bekendere titels zijn Ratchet & Clank en Sunset Overdrive. Die laatste verscheen wel exclusief voor de Xbox, maar wordt nu lichtjes ironisch eigendom van Sony Interactive Entertainment.

Het is nog onbekend wat de eerstvolgende projecten zullen zijn van Insomniac Games voor Sony. De overname kadert vermoedelijk wel binnen de lanceringsstrategie van de PlayStation 5, die er eind dit jaar aankomt. Een nieuwe game van Insomniac voor die console kunnen we dus zeker wel verwachten.