IFA is zonder twijfel de belangrijkste Europese beurs voor video, audio en IT. Uiteraard zijn de redacties van FWD en ZDNet er present, om jou elke dag direct te tippen over de nieuwste aankondigingen.

De Skoda Enyac zou tegen 2022 verkocht moeten worden.

De Volkswagen groep wil tegen 2025 meer dan een miljoen elektrische wagens verkocht hebben. Om die cijfers hard te maken investeert de Duitse autobouwer 11 miljard in de ontwikkeling van nieuwe modellen. De eerste elektrische Skoda kenden we al onder de naam ‘Citigo’. Een kleine auto die gelijk is aan de Up van Volkswagen.

Nu lanceert, het van oorsprong Tsjechische automerk, zijn eerste elektrische SUV: de Skoda Enyaq. Net zoals bij de Kodiaq, Kamiq en Karoq moest het bedrijf opzoek naar een leuke naam waarbij een Q als laatste letter mogelijk was. En daarvoor nam het bedrijf Enya, wat staat voor ‘bron van het leven’.

Skoda Enyac

Skoda Enyaq

De nieuwe elektrische Skoday Enyaq wordt gebouwd op basis van het MEB-platform. Het bedrijf hoopt zijn eerste elektrische SUV tegen het einde van 2022 op de markt te gooien. Waarbij Skoda tegen 2025 25% van alle autoverkopen willen laten afhangen van elektrische wagens, hybrides en plug-in hybrides.

Skoda Enyac
Interieur van de nieuwe Enyaq.