Nieuws

Sonic The Hedgehog kent succesvolle openingsweek in filmzalen

De openingsweek van de film Sonic The Hedgehog is de beste die een videogamegerelateerde film al gekend heeft, en doet zelfs beter dan Detective Pikachu.

Videogames en films, het is in het verleden niet altijd de beste combinatie gebleken. Wanneer een videogames een filmadaptatie krijgen, durft het resultaat wel eens teleurstellend te zijn. Enkele van de meer recente voorbeelden die dat illustreren zijn Assasin’s Creed, Angry Birds en Tomb Raider. Dat het soms ook wel goed kan werken, dat bewees de film Detective Pikachu die vorig jaar uitkwam, en met Ryan Reynolds die in de huid van de iconische Pokémon kroop.

Ook de film Sonic The Hedgehog, die vorige week in première ging, lijkt voorlopig bij de succesverhalen te horen. Op slechts een week tijd haalde de film wereldwijd al meer dan 100 miljoen dollar binnen aan inkomsten uit cinemazalen. De film doet het vooral zeer goed in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Mexico. In de Verenigde Staten is hij voorlopig zelfs de meest succesvolle videogamegerelateerde film ooit, en doet hij het zelfs beter dan Detective Pikachu.

CGI

De film over Sonic wist vanaf zijn aankondiging al de aandacht te trekken op sociale media en internetfora. Aanvankelijk om de verkeerde redenen. Toen in april vorig jaar de eerste trailer verscheen, kon niemand het CGI design van Sonic appreciëren. Filmstudio Paramount besloot daarop de release van de film met enkele maanden uit te stellen zodat de CGI voor het hoofdpersonage kon verbeterd worden. Dat grapje kostte de studio overigens 5 miljoen dollar.

De investering lijkt dus wel te lonen. De film profiteert vermoedelijk van de beperkte concurrentie die er op dit moment in cinemazalen is. Één van de grotere titels van het moment, Birds of Prey, wist het een stuk minder waar te maken tijdens zijn openingsweek. Daarnaast heeft de film met Jim Carrey en James Marsden ook enkele bekende namen in de cast. Filmcritici zijn wel een stuk minder lovend over de film, die nogal vrij absurd zou zijn. Dit soort films moet het dan ook eerder hebben van de nostalgie die aan de games gekoppeld worden, dan van een sterk verhaal.

Sonic The Hedgehog is vanaf woensdag bij ons te zien in cinemazalen. Zoals altijd hebben onze noorderburen minder lang moeten wachten, want daar ging de film vorige week al in première.

https://www.youtube.com/watch?v=SXDa8i75PpM

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business