Nieuws

Deepfake van Back to the Future herenigt Tom Holland en Robert Downey Jr.

Spiderman en Iron Man stonden plots weer zij aan zij, maar dan wel in de film Back to the Future.

Deepfakes geven menig socialmediaplatformen de laatste tijd nachtmerries. Deepfakes zijn een technologie waarmee aan de hand van artificiële intelligentie verschillende media-inhouden over elkaar kunnen geplakt worden. Vaak ziet het eindresultaat er zeer bizar uit, maar soms ook heel realistisch. Het gevaarlijke is dat de technologie misbruikt kan worden om mensen dingen te laten doen of zeggen die nooit in de werkelijkheid gebeurd zijn.

Gelukkig hebben tot op heden de meeste deepfakes nog een komisch doeleinde. Maar ook dan illustreren ze eigenlijk perfect wat je met deepfakes juist kan doen. Zo ook een deepfake die dit weekend op YouTube verscheen en ondertussen al meer dan 2,5 miljoen keer werd bekeken. Daarin werden de acteurs Tom Holland en Robert Downey Jr. geplakt in de filmklassieker Back to the Future.

De twee acteurs kan je wel kennen van The Avengers filmreeks. Tom Holland speelt daarin namelijk Spiderman, Robert Downey Jr. is zijn mentor Iron Man. Tom Holland verwerken in het personage Martin McFly en Downey Jr. in de professor Doc Brown lijkt dan ook geen verkeerde keuze. Het opmerkelijke eindresultaat toont ook aan dat de twee acteurs als het ware geboren lijken om de rollen ooit te spelen.

Onschuldig of gevaarlijk?

Het is overduidelijk dat de video enkel en alleen als een grap bedoeld is, en je hebt snel genoeg door dat het om een parodie gaat. Toch ziet de deepfake er langs de andere kant angstaanjagend realistisch uit. En net om die reden willen socialmediaplatformen zoals Facebook en Reddit deepfakes liever verbannen. Het kan gevaarlijk worden wanneer mensen de realiteit proberen te vervormen om bijvoorbeeld informatie te manipuleren. Ook daar zijn deepfakes spijtig genoeg een geschikte technologie voor.

De film Back to the Future is tegenwoordig een populair target bij grappenmakers. Onlangs verscheen ook op YouTube een parodie waar het voertuig de DeLorean vervangen werd door de Cybertruck van Tesla.

Wil je Tom Holland en Robert Downey Jr. toch liever in hun gebruikelijke rollen zien acteren? Dan moet je niet al te lang meer wachten. Robert Downey Jr. wordt verwacht een bijrol te spelen in de Marvel-film Black Widow die eind april uitkomt, Tom Holland zal volgend jaar opnieuw zijn Spidermanpak aantrekken in een nieuwe film van de superheld. Wanneer we de twee samen nog eens op het grote scherm, is nog onbekend. Maar we hopen dat de volgende keer toch in een ‘echte’ film zal zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business