Linux Reader is een eenvoudige maar effectieve Windows-tool die je op een geheel veilige manier toelaat opslagmedia met uiteenlopende bestandssystemen te benaderen.

Hoewel de VPN-service zelf nog in een beperkte bèta-versie zit, kan de app al gedownload worden door Amerikaanse gebruikers.

Mozilla heeft vandaag de app voor zijn eigen VPN-service Firefox Private Network beschikbaar gesteld in de Play Store. Voorlopig is die VPN-service nog maar in heel beperkte mate beschikbaar. Enkel Amerikaanse gebruikers kunnen de app al downloaden, en een bèta-versie van de VPN-service bekomen.

Op de website van Firefox Private Network VPN leren we dat de service er zowel in de vorm van een browserextensie als een volwaardige VPN-service zal komen. Die laatste kan dan geïnstalleerd worden voor Windows 10 en Android-toestellen. Ook iOS zal spoedig volgen. Zelfs als je de app nog niet kan downloaden, kan je je via de website al wel op een wachtlijst inzetten. Dan wordt je verwittigd van zodra de dienst in ons land beschikbaar is. Uiteindelijk zal de VPN-service naar meer dan 30 landen komen. Dat België daar zeker tussen zit, kunnen we al afleiden uit enkele promo-afbeeldingen.

We mogen de VPN-dienst van Mozilla binnenkort bij ons verwachten. Afbeelding: Mozilla

Iets duurder dan de rest?

Op de website zien we ook dat de dienst $4,99 dollar per maand kost, wat omgerekend €4,62 is. Er wordt wel gesproken van ‘tijdelijke bètatarieven’, dus deze kunnen zeker nog veranderen. Mozilla heeft altijd wel duidelijk gemaakt te willen opteren voor een betaalde VPN-service in plaats van enkel gratis extensies aan te bieden, zodat het geen inkomsten moet winnen uit data van gebruikers. Het zou dus zeker kunnen dat deze VPN-service iets duurder zal zijn, dan concurrerende servers.

Dat Mozilla met een VPN-service komt, lijkt zeker geen onverwachte keuze. De gekende browser Firefox scoort immers zeer goed als het aankomt op het beschermen van de privacy van gebruikers. Zo hebben gebruikers bijvoorbeeld zelf de optie om aan te duiden welke gegevens de browser van hen mag opslaan. Firefox maakt zelf de expliciete belofte de opslag van surfdata sowieso al tot het absolute minimum te beperken.