Nieuws

Tesla en Elon Musk vallen Bill Gates aan op Twitter

In een recent interview op YouTube liet Bill Gates zijn mening schijnen over elektrische auto’s. Dat viel niet in goede aard bij Tesla en zijn CEO.

Bill Gates was onlangs te gast voor een gesprek bij Marquees Brownie. Op dat YouTube-kanaal passeren de laatste gadgets regelmatige de revue alsook bekende personen om over die nieuwste trends te spreken. Zo kwamen onder andere Elon Musk, Will Smith en wijlen Kobe Bryant al eens op de koffie. Enkele dagen geleden was het dus de beurt aan de grote baas van Microsoft, Bill Gates.

In een verder onderhouden en interessant gesprek ging het over duurzame mobiliteit en elektrische auto’s. Gates schijnt een groot autoliefhebber te zijn, wat hij zich gezien zijn inkomen ook wel kan veroorloven. Marques stelde Gates de vraag of elektrische wagens, zoals Tesla, meer verkocht zouden worden als ze wat betaalbaarder zouden worden. Gates verwacht dat dit prijsverschil in de toekomst zeker zal afnemen en alle autofabrikanten richting elektrisch evolueren, maar dat het dan nog de vraag is of consumenten de angst voor het bereik zullen overwinnen en effectief een EV zullen kopen.

Op de tenen getrapt

Op zich heeft Gates nog niets gezegd dat specifiek de pijlen naar Tesla richt. Maar daarna voegde hij er aan toe dat recent zijn eerste elektrische wagen kocht. En dat was geen Tesla, maar een Porsche Taycan, die ook wel binnen de hoogste prijsklasse valt.

Het was via het Twitterkanaal Tesletter, een officiële fanpagina voor Tesla, dat de woorden van Gates tot bij Musk terecht kwamen. Het kanaal uitte vooral teleurstelling over de uitspraken van Gates over het rijbereik. Dat is juist hetgene waar Teslawagens in uitblinken. Volgens hen zal het mensen kunnen tegenhouden voor een EV te kiezen, omdat uitspraken van Bill Gates omwille van zijn reputatie snel voor waar worden aangenomen door een groot publiek.

Elon Musk voegde zich op dat moment in de conversatie. Musk, niet vies om mensen persoonlijk aan te vallen op Twitter, zei dat de gesprekken die hij al met Gates gehad heeft niet echt indrukwekkend waren. Tussen de regels kan je dat opvatten als het in twijfel trekken van diens intelligente capaciteiten. Musk moest in de reactie wel toegeven onder de indruk te zijn van het feit dat Gates over een stoel kan springen.

Meer als een onschuldig vocaal steekspel is het allemaal natuurlijk niet, maar het lijkt toch altijd grappiger als gerespecteerde zaakvoerders zoals Musk zich bezondigen aan vrij kinderachtig gedrag. Het zal er wellicht niet voor zorgen dat Gates snel een Tesla zal toevoegen aan zijn wagencollectie. Bekijk het volledige gesprek met Bill Gates op YouTube:

bill gateselon musktesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals