Nieuws

Flitsmeister lanceert live maximumsnelheden via dynamische verkeersborden

Flitsmeister
Flitsmeister lanceert nu ook in België de mogelijkheid om live informatie van dynamische (matrix) verkeersborden te ontvangen in de app.

De Nederlandse app Flitsmeister – met intussen 1.7 miljoen gebruikers – heeft deze week in België een nieuwe functie gelanceerd. In samenwerking met het Agentschap Wegen & Verkeer en Be-Mobile krijgen gebruikers nu live informatie van de dynamische verkeersborden op onze (snel)wegen.

 

Flitsmeister België

(Dynamische) rode kruizen en maximumsnelheden boven de autoweg informeren automobilisten van een gewijzigde verkeerssituatie. Afhankelijk van deze situaties, horen bestuurders hun rijgedrag aan te passen om zo het creëren van files te vermijden Wegenwerkers kunnen in dit geval veilig te werk gaan. Bij het ontstaan van files door een ongeval, worden bestuurders gewaarschuwd hier niet op in te rijden. De rode kruizen boven de rijstroken worden vaak genegeerd door automobilisten, wat zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Daarnaast worden de snelheden boven de weg ervaren als adviessnelheden terwijl het wettelijke maximumsnelheden zijn. Die maximumsnelheden zijn er juist ook vanwege de veiligheid.

Matrixborden

Flitsmeister biedt hier de oplossing voor. Gebruikers worden geïnformeerd met rode kruizen en juiste maximumsnelheden via de app. Door dit vroegtijdig te tonen, wordt hun rijgedrag beïnvloed, wat uiteindelijk als hoofddoel zorgt voor een eigen verkeersveiligheid, die van anderen en de doorstroming in het verkeer. Uiteindelijk zullen wegenwerkers hierdoor veiliger hun werk kunnen doen, files zullen verminderen door het reageren op de realtime-informatie van de Flitsmeister-app en natuurlijk zal de verkeersveiligheid in het algemeen verbeteren.

Download Flitsmeister hier voor Android en iOS.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business