Nieuws

Voorbereidingen voor nieuwe Star Wars film zijn opgestart

Volgens bronnen is de volgende film van de Star Wars franchise alweer in de maak.

Het Amerikaanse film- en entertainmentmagazine Variety heeft het gerucht gelanceerd dat Lucasfilms zou gestart zijn met de voorbereidingen van de volgende Star Wars. Nog voor het uitkomen van Rise of Skywalker in december raakte het nieuws al bekend dat Lucasfilms en Disney plannen hadden voor een nieuwe trilogie. Die zou wel volledig afwijken van de verhaallijn van de vorige films, en niet meer draaien rond de familie Skywalker.

Buiten dat de eerste film van die nieuwe trilogie uitkomt in 2022 en de vervolgfilms in 2024 en 2026 is er nog niet veel geweten. Variety meent dus al wel te weten dat de regisseur J.D Dillard gaat zijn. Hij zou de allereerste donkere regisseur worden die de leiding krijgt over een Star Wars productie. Als scriptschrijver wordt Matt Owens genoemd, die tot dusver vooral scenario’s voor series schreef, zoals Agents of S.H.I.E.L.D.

Films aan de lopende band

Sinds Lucasfilms, de productiestudio opgericht door de legendarische regisseur George Lucas, in 2012 in de handen viel van Disney, heeft het geesteskind van Lucas er op korte tijd veel kleinkinderen bijgekregen. In 2017 kwam The Force Awakens uit, de opener van de ‘Disney-trilogie’. Sindsdien was er wel elk jaar een nieuwe Star Wars film te zien in de cinemazalen. De trilogie werd vervolgd met The Last Jedi en Rise of Skywalker (die nog in de cinemazalen speelt), en er kwamen ook twee standalone films Rogue One en Solo. De meningen over deze films zijn wel zeer verdeeld onder fans van de franchise.

Daarnaast produceerde Lucasfilms ook enkele exclusieve producties voor het streamingplatform Disney+. The Mandalorian was daar een zeer groot succes. Op dit moment loopt het zevende seizoen van de animatieserie The Clone Wars. De bekende Jedimeester Obi-Wan Kenobi zal ook een eigen serie krijgen exclusief voor Disney+, met Ewam McGregor die zijn rol uit de Prequels weer opneemt. Een nieuwe film die overal te zien zal zijn, lijkt er voor 2022 voorlopig wel niet aan te komen. Dat worden twee lange jaren voor Star Wars-fans zonder een Disney+ abonnement.

Rise of Skywalker is voorlopig de laatste Star Wars film die we in de cinema konden zien, maar heel lang zullen we wellicht niet meer moeten wachten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business