Huawei

Het Chinese technologiebedrijf Huawei kondigde via een virtuele persconferentie zijn nieuwste producten aan, zoals de Mate Xs en nieuwe Matebook laptops.

Advertentie

Het Mobile World Congress mag dan wel niet zijn doorgegaan, het heeft Huawei niet tegengehouden vandaag zijn nieuwste producten voor te stellen. Dat deed het aan de hand van een virtuele persconferentie die werd uitgezonden vanuit Barcelona. Belgische journalisten werden uitgenodigd in Brussel om de producten van naderbij te bekijken.

Huawei had heel wat nieuws aan te kondigen, en toch was er een rode draad tussen al die aankondigen te ontdekken: 5G. Het Chinese bedrijf is altijd wel voorloper geweest in de ontwikkeling van 5G technologie, en die zien we ook dus volop terugkomen in de hardware.

Mate Xs

De Mate Xs was wellicht het product dat het meeste aandacht naar zich toe zoog. De Mate Xs is de opvolger van de Mate X. Anders dan zijn voorganger zal deze smartphone wel in België verkocht worden, en moet een rechtstreeks uitdager voor de Galaxy Z Flip worden. Naast vouwbare technologie en de Kirin 5G Soc die Huawei zelf ontwikkelde, is de smartphone uitgerust met een 40MP SuperSensing cameralens, een 16MP ultragroothoeklens, een 8MP cameralens en een 3D Depth Sensing camera. Het grote probleem blijft natuurlijk de afwezigheid van Google applicaties. Deze smartphone zal met een kostprijs van €2500 wel pittig duur zijn.

Matepad Pro 5G

Het was niet enkel voor de smartphoneliefhebber dat Huawei vandaag nieuws had. Ook de tablet- en laptopdivisie heeft niet stilgezeten de afgelopen maanden. Het resultaat is de MatePad Pro 5G, die zoals je kan raden 5G ondersteunt. Het display is 10.8 inch groot, en is op zichzelf goed voor 90% van het lichaam van het apparaat, wat zelden gezien is bij tablets. Matepad Pro 5G speelt sterk in op connectiviteit, en maakt het mogelijk om andere hardware van Huawei er op aan te sluiten. Huawei introduceert met dit apparaat ook Multi-screen collaboration. Daarmee kunnen de tablet en een smartphone van Huawei in perfecte harmonie met elkaar gebruikt worden. Zo kunnen gebruikers bestanden verslepen van hun smartphone naar hun tablet, of bijvoorbeeld muziek op hun smartphone via de tablet afspelen.

Matebook

Binnenin de Matebook laptopreeks kondigde Huawei tenslotte ook nog enkele nieuwe modellen aan. De Matebook X Pro zal een verbeterde uitgave krijgen in een groene kleur, aangedreven door de 10e generatie van Intel Core processoren. De screen-to-body ratio is 91 procent. Met de nieuwe MateBook D richt Huawei zich naar eigen zeggen  tot een jonger publiek.

Onze collega Bram is op dit moment de producten nog volop aan het testen op het persevenement in Brussel. Eerste indrukken en fotomateriaal zullen nog worden toegevoegd aan dit artikel.

 

Advertentie