whatsapp

De eerste screenshots zijn opgedoken van hoe de donkere modus er voor de web- en desktopapplicatie van Whatsapp zullen uitzien.

Ongeveer een maand geleden kwam na lang wachten eindelijk een bètaversie van een donkere modus voor WhatsApp. De bèta voor zowel Android als iOS zaten in een mum van tijd vol. Dat betekent dat heel wat mensen hier wel degelijk op zaten te wachten. Het is nog eventjes wachten, vooraleer de definitieve versie naar het grote publiek komt.

Na de mobiele app is het niet onlogisch, moesten de desktopapplicatie en de webversie van WhatsApp nu ook een donkere modus krijgen. Onze gebeden lijken in ieder geval gehoord te worden. Dat is althans toch wat de website WABetaInfo beweert. Zij deelden zelfs al de eerste screenshots van hoe dat er uit zou komen te zien.

Nog niet klaar voor release

Toch is in de screenshots duidelijk te zien dat de donkere modus nog niet klaar is voor de release. Emoticons hebben nog steeds een witte achtergrond. Volgens de website zal het dan ook nog even duren vooraleer de functie uitgerold wordt. Wanneer dat dan zou zijn, dat durven zij niet te voorspellen. Aangezien de mobiele versie eerst in bèta uitkwam, valt te verwachten dat het voor de desktopversie en WhatsApp Web ook wel eens zo zou kunnen lopen.

Toch zou het langs de andere kant ook wel eens sneller kunnen gaan dan verwacht. Ontwikkelaar Mahesh Wijeratna werkte mee aan de ontwikkeling van de functie en deelde een stukje van de code en een screenshot via zijn Twitter. Volgens hem zit de ontwikkeling van de donkere modus al in een vergevorderd stadium, en zal WhatsApp deze vermoedelijk binnenkort beginnen te testen.