Nieuws

Boek Star Wars: Rise of Skywalker beantwoordt de mysteries van de film

Wie nog met prangende vragen zit na het zien van de film, kan misschien antwoorden vinden in het boek over Star Wars: Rise of Skywalker.

De laatste film van de Star Wars filmreeks Rise of Skywalker heeft heel wat verdeeldheid doen ontstaan onder de fans van het genre. Sommigen konden de film appreciëren, maar andere vonden het dan weer één van de slechtste zo niet de allerslechtste films uit de hele saga. Zij die in het negatieve kamp zitten, ergerden zich vooral aan de onlogische aspecten in het verhaal, die de film niet allemaal even goed weet te beantwoorden.

Hoewel de film nog goed en wel uit de cinemazalen moet verdwijnen, staat het boek van de film al op het punt om uitgebracht te worden in de Verenigde Staten. Dat zal officieel gebeuren op 17 maart. Over een releasedatum in België hebben we nog geen informatie. Toch werd het boek al officieel voorgesteld tijdens de beurs C2E2 in Chicago, waar aanwezigen het zelfs al konden kopen. Het is vrij gebruikelijk dat over Star Wars films later nog een boek verschijnt, zodat wat meer in diepte kan worden ingegaan op de personages en de belangrijkste plotwendingen.

WAARSCHUWING: De rest van het artikel bevat spoilers!!

Emperor Palpatine

En daar bleken veel mensen nood aan te hebben na het zien van Rise of Skywalker. Het grootste mysterie was vooral hoe Emperor Palpatine plots kon terugkeren. Aan het einde van Return of The Jedi van de oorspronkelijke trilogie zien we hem toch wel heel duidelijk de dieperik instorten door Darth Vader. Hoe heeft hij het dan toch overleefd?

Dat leren we in een passage van het boek die de openingsscene beschrijft, waar Kylo Ren voor het eerst reist naar Exegol. Die werd door de website Screenrant al openbaar gemaakt. Daar zal hij Emperor Palpatine voor het eerst ook treffen in de film. Het boek legt uit dat het lichaam van Palpatine dan misschien wel vernietigd mocht zijn, zijn geest en kracht bleven altijd doorbestaan. De gedaante waarin Palpatine te zien is in de film, is in feite een soort kloon van zijn lichaam. Maar dat lichaam was niet in staat om de ziel eeuwig onder controle te houden, en het zou nog maar een kwestie van tijd zijn vooraleer het de controle helemaal verliest.

Dat mysterie is in ieder geval al opgelost. Om een antwoord te vinden voor alle vragen die de film eventueel bij je zou kunnen oproepen, zul je wellicht de rest van het boek moeten lezen.

Het mysterie over de gedaante van Emperor Palpatine in Rise of Skywalker is eindelijk ontrafeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business