Dacia

Ook Dacia surft mee op de elektrische golf en onthult zijn eigen EV die in 2021 op de markt komt en betaalbaar zal zijn.


Dat het de week van de nieuwe elektrische wagens is konden we al verwachten. Maar dat ook Dacia deze week met een elektrisch model op de markt zou komen hadden we niet meteen verwacht. Het uiterlijk ziet er alvast veelbelovend uit en heeft veel weg van de bestaande Dacia Duster en City K-ZE. Volgens het dochtermerk van Renault zou de elektrische Spring een eerlijke en betaalbare wagen worden. Officiële prijzen zijn dus nog niet bekend.

Een nieuwe Dacia rEVolution

De conceptwagen Dacia Spring is geheel in lijn met de visie van Renault ontworpen om betaalbare en duurzame mobiliteit voor iedereen te bieden, zonder de waarden en filosofie van Dacia uit het oog te verliezen. De Dacia Spring is een 100% elektrisch aangedreven stadsauto met vijf portieren, vier zitplaatsen en een eenvoudige instap die eenvoud, betrouwbaarheid en toegankelijkheid met elkaar combineert.

Dacia

Meer dan 200 kilometer range

Mede dankzij het compacte formaat en bijzonder lage gewicht biedt de Dacia Spring – die in 2021 op de markt komt – een actieradius van meer dan 200 kilometer volgens de WLTP. Dit garandeert veelzijdigheid voor stressvrij gebruik in stedelijk gebied. Om de introductie van deze Dacia Spring succesvol te laten verlopen, maakt Dacia gebruikt van de 10-jarige ervaring van Groupe Renault als pionier en leider in elektrische mobiliteit.


Dacia

Elektrische stadsauto zet nieuwe standaarden

De Spring Concept is een opvallende elektrische stadsauto met een SUV-achtige uitstraling die nieuwe standaarden zet in het EV-segment. De opvallende muisgrijze carrosserie wordt extra benadrukt door matte details in fluorescerend oranje, onder meer te vinden langs de zijschermen, dakstijlen, deurpanelen en skidplates vóór- en achterbumper.

De nieuwe Spring komt met zijn krachtige elektromotor en compacte batterij – afgestemd op stedelijk gebruik – perfect tegemoet aan de behoeften van mensen woonachtig in steden en buitenstedelijke gebieden. Het is een robuust voertuig dat particuliere en zakelijk rijders alle voordelen van een elektrische auto biedt: rijcomfort, stilte, geen vibraties, geen lokale uitstoot en meer. Bovendien is de batterij eenvoudig op te laden en zijn de onderhoudskosten zeer beperkt. De Dacia Spring is tevens een ideale auto voor nieuwe mobiliteitsdiensten zoals autodeelprogramma’s. Groupe Renault heeft in deze markt de grootste vloot elektrische deelauto’s (7.800 stuks van Renault ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy) in Europa.

Dacia

Gerelateerde artikelen

Renault toont conceptwagen die kan ‘transformeren’

De auto kan zich uitstrekken voor langere trips om zo de autonomie van de wagen te verhogen.