Naast de Find X2 premium smartphone reeks brengt Oppo binnenkort ook zijn eerste smartwatch op de markt.


Oppo heeft vandaag zijn nieuwe flagship smartphone voorgesteld: de Find X2. Met deze premium smartphones wil Oppo vol de concurrentie aangaan met de marktleiders in Android-smartphones Samsung en Huawei. De smartphone is de opvolger van de Oppo Find X die in 2018 uitkwam. Hij neemt niet het design zonder camera notch over, maar voegt wel heel wat nieuwe elementen toe waardoor hij met de grote jongens kan meespelen.

Oppo Find X2 in zijn aparte oranje kleur. Afbeelding: XDA Developers

Indrukwekkend scherm

Alleen de kleuren al zijn speciaal. Oppo Find X2 komt in keramisch zwart of een eerder aparte goud-oranje tint. Maar je bent wellicht meer geïnteresseerd in wat technische specificaties. Vooral met zijn scherm zal de Oppo Find X2 smartphoneliefhebbers weten imponeren. Het 6.7 inch” 3168 x 1440 OLED display heeft een indrukwekkende verversingssnelheid van 120 Hz. Dat vinden we ook terug bij de Samsung Galaxy S20 en de aankomende OnePlus 8, maar anders dan deze smartphones weet de Find X2 die verversingssnelheid ook optimaal te benutten aan een resolutie van 1440p. De verversingssnelheid zou automatisch worden bijgestuurd naargelang de content op het scherm. Een vingerafdrukscanner zit ingebouwd in het display.

Naast een 32MP frontcamera vinden we drie camera’s terug op de achterkant. Voor de 48MP hoofdcamera werkte Oppo samen met Sony om een gloednieuwe sensor te ontwikkelen. Net als de Reno 10X van vorig jaar is er een telefoto camera, die een 10x hybride zoom en 60x digitale zoom heeft. Tenslotte is er nog een ultrawijde lens met een breedtehoek van 120°.


Ook andere specificaties klinken zeker niet slecht. 12GB RAM, 512GB opslaggeheugen, en een 4260 mAH batterij die in 38 minuten helemaal oplaadt. Draadloos laden wordt weer niet ondersteund. De Oppo Find X2 zal een gewone en een Pro editie krijgen. De gewone editie zal een iets minder sterke batterij hebben, wat minder opslaggeheugen en is enkel in het zwart verkrijgbaar. De kostprijs is €999 voor de gewone versie en €1119 voor de Pro versie, wat hem qua prijs ook in dezelfde klasse als de Samsung Galaxy S20 plaatst. Vanaf begin mei zullen ze hier te koop zijn.

Oppo Watch

Het was niet de enige aankondiging die Oppo vandaag deed. Oppo was er al een tijdje naar aan het hinten, en heeft vandaag ook officieel bevestigd dat het zijn eerste stappen op de smartwatchmarkt gaat zetten. De Oppo Watch lijkt duidelijk geïnspireerd te zijn door de Apple Watch, want qua design heeft hij er zeer veel van weg. Oppo ontwikkelde hiervoor zijn eigen software ColorOS Watch, een riskante zet. De software is gebaseerd op Android, maar wijkt dus af van Google’s Wear OS.

De smartwatch zal eerst wel enkel in China uitgebracht worden. Daar zal hij 1499 yuan kosten, ofwel 191 euro. We volgen verder op wanneer de smartwatch bij ons kunnen verwachten.

Oppo Watch: de gelijkenissen met Apple Watch zijn niet te ver te zoeken. Afbeelding: 9to5Google