Nieuws

Google kantoren in Noord-Amerika zijn leeg

In de kantoren van Google in Noord-Amerika, kun je waarschijnlijk een speld horen vallen. Door het coronavirus heeft Alphabet zijn werknemers namelijk gevraagd om thuis te werken.

Alphabet neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo blijkt uit een nieuw besluit van het moederbedrijf van Google. Alle medewerkers die werkzaam zijn in de kantoren in Noord-Amerika moeten ruim een maand vanuit huis werken.

Lege kantoren

En dus is er vrijwel geen mens is te bekennen in de kantoren in Silicon Valley, waaronder het hoofdkantoor in Mountain View. En dat zal ook voorlopig nog zo zijn, Alphabet heeft de werknemers namelijk gevraagd om tot ten minste 10 april thuis te blijven. Het kan dus ook nog worden verlengd. Onderdirecteur van Google, Chris Rackow stuurde een e-mail uit waarin het volgende te lezen was:

“Vanwege een overdaad aan voorzichtigheid en om Alphabet en de brede community te beschermen, raden we u nu aan om vanuit thuis te werken als het werk het toelaat.”

Dit betekent overigens niet dat het moederbedrijf van Google ook de kantoren in Noord-Amerika sluit, voor de mensen die vanwege hun werkzaamheden niet thuis kunnen werken blijven ze open.

Meer besmettingen in Amerika

Het besluit van Alphabet komt na het nieuws dat er meer mensen in de Verenigde Staten besmet zijn geraakt met het coronavirus. De teller staat daar nu op 1000. De meeste besmettingen zijn in Washington, Massachusetts en Californië waar Google is gevestigd.

Eerder deed het district in Californië al het verzoek aan Google en Apple om evenementen en reizen af te lassen, om verspreiding van het virus te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business