Nieuws

District in Californië verzoekt Apple en Google om evenementen en reizen af te lassen

district
Het Santa Clara district in Californië heeft Apple, Google, Tesla en andere bedrijven die daar gevestigd zijn, gevraagd om maatregelen te nemen in verband met het coronavirus.

In een poging om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het Santa Clara district in Californië nieuwe preventierichtlijnen opgesteld. Dit heeft effect op bedrijven die in de omgeving gevestigd zijn, waaronder Google en Apple.

Zes nieuwe besmettingen

In de preventierichtlijnen wordt het verzoek gedaan aan bedrijven om grote evenementen en reizen te annuleren. Dit geldt voor bedrijven die zich bevinden in het Santa Clara district, dat betreft de plaatsen Cupertino (hier staat het hoofdkantoor van Apple), Mountain View (hier is het hoofdkantoor van Google te vinden), Palo Alto (waar het hoofdkantoor van Tesla staat) en San Jose. Het advies komt nadat bekend werd dat er zes nieuwe gevallen van het coronavirus zijn vastgesteld. In totaal zijn er nu 20 mensen in Santa Clara besmet met het virus.

Bekende bedrijven

In het gebied dat ook wel bekend staat als Silicon Valley, zijn veel grote bedrijven gevestigd. Zo noemden we al Google, Apple en Tesla, maar ook Netflix in Los Gatos, LinkedIn in Sunnyvale, Adobe Systems in San Jose en Intel en Nvidia in Santa Clara zijn hier te vinden. Ook Facebook, wat iets verderop ligt in Menlo Park, kan worden gevraagd om zich aan de nieuwe preventierichtlijnen te houden.

Advies

Naast het verzoek om grote evenementen en reizen af te lassen, wordt de bedrijven ook verzocht om de ruimte tussen werkplekken te vergroten. Ook wordt het advies gegeven om mensen die meer risico lopen, omdat zij al gezondheidsproblemen hebben bijvoorbeeld, naar huis te sturen.

Heft in eigen hand

Hoewel dit misschien drastisch lijkt, hadden een aantal bedrijven in Silicon Valley zelf al maatregelen genomen wat betreft evenementen en het reizen van hun werknemers. Zo heeft Google alle internationale reizen verboden, worden de LinkedIn-werknemers van de vestiging in San Francisco Bay verzocht om tot eind maart thuis te werken. En heeft Apple het reizen naar China, Italië en Korea beperkt. Daarnaast stimuleert het bedrijf werknemers ook om virtuele vergaderingen te houden.

applecoronavirusevenementengooglereizensilicon valley

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals