Motorola Edge Plus
Beelden via Slashleaks.

In nieuwe gelekte renders is de Motorola Edge Plus op Twitter verschenen. De smartphone is voorzien van een camera van 108 megapixels.

De Motorola Edge Plus is officieel nog niet aangekondigd, maar dat wil lang niet zeggen dat het bestaan van dit vlaggenschip nog een geheim is. Gisteren lekten de specificaties van de Motorola Edge al uit en vandaag zagen we renders van zijn grotere broer online verschijnen. De Motorola Edge Plus wordt een smartphone die op het allerhoogste niveau moet concurreren en kan daarvoor onder andere rekenen op een camera van 108 megapixel. 

Rood en blauw

Het lekt komt er van bekende techlekker Evan Blass, die vreemd genoeg ondertussen zijn Twitter-account privé heeft gemaakt. De beelden zijn nog wel te zien op Slashleaks. Aan de achterzijde zien we duidelijk drie lenzen en de vermelding dat het om een 108 megapixel camera gaat. Vooraan zien we dan weer een hole-punch camera en afgeronde zijkanten. Deze lijken standaard te worden voor high-end smartphones. Een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting is ook aanwezig. De Motorola Edge Plus zal beschikbaar zijn in rood en blauw.

Motorola Edge Plus specificaties

Op de exacte specificaties is het nog even wachten, maar het lijkt logisch dat deze net wat hoger zullen liggen dan die van de Motorola Edge. We rekenen dan ook op een Snapdragon 865 processor, minstens 8gb RAM-geheugen, een batterij van zo’n 5000 mAh en mogelijk een 120Hz-scherm. Ook de aanwezigheid van 5G lijkt een goede gok.

Wanneer beide smartphones exact zullen aangekondigd worden is nog maar de vraag. De meeste aankondigingen stonden gepland voor tijdens MWC in februari, maar dat evenement werd als een van de eerste afgelast door de schuld van het coronavirus. Het is voorlopig dus nog even afwachten. 


BRONSlashleaks
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.