Nieuwe Nintendo Switch 2019

Naast vele andere gamingplatformen heeft ook Nintendo te maken met serverproblemen. Het bedrijf werkt aan een oplossing.

Enkele uren geleden verschenen er in de Verenigde Staten rapporten dat de online diensten voor de Nintendo Switch, zoals de eShop en multiplayer games, niet beschikbaar waren. Ook in Europa lijkt het om een storing te gaan. De schuld hiervoor lijkt te liggen bij het coronavirus, want ook andere gameplatformen bezweken (korte tijd) onder de druk.

Wanneer we naar de Nintendo eShop proberen navigeren op onze Switch, krijgen we momenteel te lezen dat er een fout is opgetreden en wordt er ons gevraagd het later nog eens te proberen. Hetzelfde staat ook te lezen op de server status-pagina van Nintendo. De problemen zouden begonnen zijn rond 10 uur vanochtend. Nintendo laat via hun Twitter weten dat ze druk bezig zijn de nodige herstellingen uit te voeren. 

Gamers behouden sociaal contact online

Dat Nintendo problemen heeft met hun diensten, heeft direct te maken met het coronavirus. Dit zorgt ervoor dat veel gamers momenteel thuis zitten en massaal beginnen inloggen op hun favoriete platformen. Zo ging Xbox Live zondag ook al enkele uren offline en zag chatplatform Discord gisteren nog problemen toen Europese én Amerikaanse gamers allemaal samen probeerden contact te houden met elkaar via chat of video. Gamingplatform Steam bleek dit weekend dan weer records te breken en zag meer dan 20 miljoen spelers tegelijkertijd ontspanning zoeken. 

Ook het bedrijfsleven werd al getroffen door de grote toename in telewerken. Zo had Slack vorige vrijdag al verbindingsproblemen tijdens telefoongesprekken en was het bij Microsoft Teams met momenten onmogelijk om berichten te versturen. De storingen bleken voorlopig gelukkig tijdelijk te zijn en werden verholpen door meer servercapaciteit aan te kopen. 


Gerelateerde artikelen

Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX review

Altijd al eens een Pokémon willen zijn? In Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX kan het! Een geweldig eerbetoon aan het origineel.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening review: Nog steeds een klassieker

Kan The Legend of Zelda: Link's Awakening 26 jaar na zijn verschijning een volledig nieuwe generatie entertainen? Absoluut, en dit is waarom.

Pokémon Trading Card Game Online review: Digitale nostalgie

Wie vroeger nog met Pokémon-kaarten gespeeld heeft, moet zeker Pokémon Trading Card Game Online eens proberen, een digitaal kaartspel vol nostalgie.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.