Nieuws

Google Translate lanceert vertaaltool voor lezingen in Android

Met Transcribe voor Google Translate kan je speeches in real-time vertalen terwijl je ze hoort.

Google Translate wordt steeds beter en beter. De tijd dat je vertalingen krijgt die nogal zeer onnatuurlijk aanvoelen, is al een tijdje voorbij. Een nieuwe functie wordt nu ook uitgerold om conversaties beter in real-time te kunnen vertalen. Het vertalen van conversaties was tot op heden nog beperkt tot het vertalen van eenvoudige zinnen.

8 talen

Maar de functie Transcribe maakt het mogelijk om zelfs lezingen of speeches te vertalen terwijl de spreker ze aan het geven is. Een ontzettende handige feature voor mensen die een bepaalde taal niet machtig, maar ook voor mensen met gehoorproblemen. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor Android en zal ook spoedig naar iOS komen. Voorlopig wordt ondersteuning voor 8 talen voorzien: Engels, Frans, Duits, Hindi, Portugees, Russisch, Spaans en Thais.

De AI is in staat de gesproken woorden zonder enige vertraging op je smartphone te vertalen. Het maakt daarvoor gebruik van een vertaalengine gekoppeld aan tensor processing units die Google zelf ontwikkelde. Zo kunnen elke seconde verschillende updates tijdens het vertalen gegeven worden om de vertaling zo accuraat mogelijk te maken. Andere functies die Transcribe bezit zijn het uitvergroten van tekst, en de mogelijkheid om het vertalen even te pauzeren.

Het werkt voorlopig wel nog niet voor spraakopnames, maar een woordvoerder van Google vertelde aan VentureBeat dat Google onderzoekt om dit in de toekomst te kunnen toevoegen. De app Recorder, een systeemapp van Pixel-smartphones, kan dit bijvoorbeeld al wel, dus Google heeft de technologie zeker in huis.

Menukaarten

Het is lang niet de enige handigheid op vlak van spraak- en vertalingstechnologie die Google recent aan zijn applicaties toevoegde de laatste tijd. Begin maart kondigde Google aan dat Google Assistant in staat is om webpagina’s voor te lezen en te vertalen. Die functie wordt in maar liefst 42 talen ondersteund.

Google Translate kreeg er dan weer sinds kort heel wat functies die je enorm kunnen vooruit helpen wanneer je in een ver land op reis bent (hopelijk kunnen we dat snel weer). Zo kan het tolk voor je spelen in ‘dagelijkse’ situaties, of menukaarten voor je vertalen door je camera naar de tekst te richten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business