Tesla

De fabriek van Tesla in de San Francisco Bay Area moet vandaag de deuren sluiten. Gisteren negeerde het bedrijf de lockdown in Californië.

Advertentie

Hoewel Tesla eerst aan zijn medewerkers gecommuniceerd had dat het bedrijf een essentiële functie vervult binnen de maatschappij en dus uitgezonderd werd van de lockdown die de staat van Californië had ingesteld, zal de fabriek in Fremont nu toch moeten sluiten. De beslissing zal ongetwijfeld CEO Elon Musk kwaad maken. Hij liet de laatste weken al duidelijk merken dat hij alle paniek rond het coronavirus overdreven vindt. 

De beslissing om de San Francisco Bay Area onder lockdown te plaatsen werd gisteren genomen door de verschillende districten, in de hoop zo het coronavirus een halt toe te roepen. Niet essentiële bedrijven moesten bijgevolg de deuren sluiten. 

Tesla is niet-essentieel

Via een e-mail liet Tesla zijn werknemers eerst weten dat het in direct contact stond met de overheid en dat de productie van wagens en energie onder de noemer essentieel viel. Dat bericht leek evenwel tegenstrijdig met de officiële tekst van de overheid, maar zou direct van het Department of Homeland Security komen. Toch zal de fabriek vandaag gesloten blijven, want de sheriff van Alameda besliste het tegendeel en verplicht Tesla om over te gaan op een minimale bezetting. De betekent dat zaken zoals beveiliging, payroll,… nog wel doorgaan, maar de productie van wagens dus niet meer. 

Tesla is daarmee de eerste autoproducent die de deuren moet sluiten. De andere grote namen bevinden zich uiteraard niet in de San Francisco Bay Area zoals Tesla. Het lijkt echter wel dat ook deze producenten weldra hun werknemers naar huis zullen moeten sturen. De United Auto Workers vakbond roept namelijk steeds luider om alle productie-activiteiten te pauzeren. 

Zuur nieuws dus voor Tesla, en dat nog maar een dag nadat het begon met leveringen van de nieuwe Model Y.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Tesla start met leveringen Model Y

Maar zullen veel mensen nu er aan denken om een auto te kopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here