iPhone 12 MagSafe implantaten

Vooralsnog is er geen enkele smartphone van Apple uitgerust met een dieptesensor. Met de iPhone 12-serie lijkt daar verandering in te komen, maar dit geldt niet voor elk model.

Advertentie

De iPhone 11-serie ligt inmiddels een klein halfjaar in de winkels, en geheel volgens traditie verschijnen er nu al geruchten over de opvolgers van de 2019 iPhones. Het is nog niet helemaal duidelijk of Apple volledig meegaat in de 5G-hype, iets wat andere fabrikanten wel overwegen. Vooralsnog weten we niet beter dan dat het om de iPhone 12-serie gaat. Volgens vroege iOS 14 code, in bezit van 9to5Mac, ziet het ernaar uit dat we in 2020 ook mogen rekenen op drie nieuwe iPhones.

iPhone 12 dieptesensor

In de code valt verder te lezen dat er twee van de drie telefoons de beschikking krijgen over een geavanceerde dieptesensor, beter bekend als Time of Flight-sensor. De toestellen zijn geïdentificeerd als d5x in de iOS 14 code. We weten bijna zeker dat het gaat om de iPhone 12-serie, aangezien de iPhone 11-setup als d4x in iOS 13 code opdook vorig jaar. Het ging al een tijdje rond dat de goedkoopste iPhone 12 geen 3D-sensor krijgt, en dat lijkt nu (onofficieel) bevestigd te worden.

iPhone 11 kopen
De iPhone 11 heeft net als de iPhone XR geen telefotocamera, waardoor voornamelijk via software diepte wordt gemeten.

Een ToF-sensor verandert de manier waarop een iPhone vermoedelijk omgaat met het realiseren van portretfoto’s. Momenteel gebruikt de iPhone de juxtapositie van haar primaire en telefotocamera om diepte te meten. Met een ToF-sensor is dit niet nodig. Deze sensor gebruik een project om puntenwolken vast te leggen in de omgeving, om vervolgens een 3D-model te realiseren. Met andere woorden: de ToF-sensor moet een stuk accurater diepte kunnen meten.

iPhone 9 dichter bij release

De iPhone 12-serie lijkt nog redelijk ver weg. Dichterbij is de onthulling van de iPhone 9, voorheen ook wel omschreven als iPhone SE 2. Het ziet ernaar uit dat het toestel een iPhone 8-design krijgt, maar onder de motorkap beschikt over geüpgradede specificaties. Naast een reguliere iPhone 9 lijkt er ook een iPhone 9 Plus te verschijnen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here