De iPhone Se 2 komt eraan! En volgens geruchten zal hij op 31 maart door Apple worden aangekondigd.

Volgens de Duitse Apple fansite iPhone-Ticker zou de Amerikaanse iPhonebouwer zijn budgettoestel op 31 maart willen aankondigen. Nog specifieker vermeldt de website dat de verkoop al op vrijdag 3 april zou starten.

Apple iPhone SE 2 of 9

Het is allemaal heel onduidelijk. Er gaan al een jaar geruchten de ronde over het de nieuwe ‘betaalbare’ iPhone van Apple. Zal het de iPhone SE 2 worden, of toch maar de 9? Wie zal het weten. De geruchtenmolen draait op volle toren, maar volgens ons zal het zeker niet langer dan maart duren.

Een van de factoren waarop het Duitse iPhone-Ticker zich baseert is de lancering van de eerste iPhone SE in maart 2016. Volgens het blad zou dat ook een extra reden kunnen zijn voor het bedrijf om ook de tweede generatie in maart te lanceren. Die tweede generatie zou gebaseerd zijn op de bestaande iPhone 8 met de recente onderdelen zoals de laatste Apple SoC en camera’s.

iPhone SE2

5G

Intussen werkt de Amerikaanse techgigant ook volop aan de ontwikkeling van 5G-antennes. Om zijn afhankelijkheid van Qualcomm te verlagen heeft het bedrijf vorig jaar nog de 5G-divisie van Intel overgenomen. Nu is het volgende doel om eigen 5G-antennes te ontwikkelen die mogelijk al in de eerstvolgende toestellen van september zullen zitten (iPhone 12-reeks). Maar dat laatste zou nog niet zeker zijn, volgens verschillende bronnen die dicht bij de materie staan is Apple nog tot volgend jaar afhankelijk van Qualcomm en zullen de eerste – zelfgemaakte – 5G-antenne’s pas te zien zijn in 2021.