Nieuws

HMD Global onthult nieuwe flagship smartphone Nokia 8.3

Naast de introductie van de Nokia 8.3, krijgen ook de Nokia 5-reeks en de Nokia 1-reeks een interessante uitbreiding.

Aan de hand van een digitale persconferentie deed HMD Global zijn plannen voor 2020 uit de doeken. Het Finse bedrijf heeft sinds 2016 de exclusieve merkrechten bekomen om Nokia-smartphones uit te brengen, en heeft Nokia weer een relevante naam binnen de Europese smartphonemarkt gemaakt. Dat Nokia weer levendiger is dan ooit, dat bewijzen de drie nieuwe smartphones die HMD Global zal uitbrengen: Nokia 8.3, Nokia 5.3 en Nokia 1.3.

HMD Global had overigens niet enkel nieuws over hardware te melden. Het lanceert eveneens Connect Global Data Roaming Service, een dienst die gebruikers wereldwijd roaming aan betaalbare tarieven kan aanbieden. De dienst is actief in 120 landen.

My name is 8.3, Nokia 8.3

Maar we gaan het toch vooral hebben over smartphones. Het was vooral de 8.3 die de aandacht trok tijdens de persvoorstelling. Nokia 8.3 is de opvolger van de Nokia 8.1 die op het einde van 2018 verscheen. En om even de verwarring weg te nemen waarom deze dan niet 8.2 heet: het ‘.3’-suffix dat alle Nokia-smartphones in hun naam krijgen verwijst naar het derde jaar dat HMD Global smartphones uitbrengt. Het heeft dus minder met een chronologische nummering te maken. Aangezien de flagship smartphone zal zijn van Nokia dit jaar, is het in zekere mate ook een opvolger van de Nokia 9 Pureview.

De feature waarmee de Nokia 8.3 wil opvallen, is zijn 5G-connectiviteit. Dat heeft tegenwoordig elke premium smartphone. Volgens Wout Martens van HMD Global verwachten consumenten niet minder van premium smartphones dat ze de meest moderne technologieën ondersteunen. Investeren in 5G-ondersteuning is dan ook een investering in de toekomst. Toch doet Nokia 8.3 meer dan andere 5G-smartphones. De allernieuwste Qualcomm Snapdragon 765G processor zorgt er voor dat de smartphone waar je ook bent een optimale 5G-connectie kan garanderen.

Ook met zijn PureView quadcamera probeert de Nokia 8.3 punten te scoren. Die bestaan uit een hoofdcamera met een 64 MP-lens, een macrocamera, een dieptecamera en een groothoeklens. HMD Global besteed ook meer aandacht aan video. Daarvoor werkt het samen met ZEISS. De smartphone is daardoor in staat om naar eigen zeggen een unieke video-ervaring te creëren. HMD Global wil daarmee de content creators en de verwoede TikTokkers onder ons, op hun wenken bedienen. De smartphone heeft tenslotte nog een stevige batterij van 4000 mAh.

Nokia 8.3 zal vermoedelijk vanaf deze zomer bij ons beschikbaar voor een zeer democratische prijs van €599. De smartphone is daarmee een stuk goedkoper dan andere flagship smartphones zoals Samsung Galaxy S20, iPhone 12 en Oppo Find X2, waarmee hij zich in zekere mate toch wil meten. De kleur is Polar Light, verwijzend naar het poollicht in Finland. De smartphone heeft alvast een zeer bekende ambassadeur: James Bond. Hij zal te zien in de nieuwste Bond-film No Time to Die, die vanaf november in de cinemazalen te zien is.

Nokia was duidelijk te zien in de trailer van No Time to Die.

5.3 en 1.3

Maar voor veel mensen is ook €599 net iets te veel om te betalen voor een smartphone. HMD Global beseft dan ook al maar te goed dat niet enkel het premiumsegment aandacht moet krijgen. De Nokia 5-reeks en 1-reeks zijn smartphones die zich met graagte in die middenklasse bevinden. De Nokia 5-reeks zal worden uitgebreid met de Nokia 5.3. Deze smartphone is uitgerust met een Snapdragon 665-processor en heeft ook een 4000 mAh batterij. Er is ook nog een AI-aangedreven quadcamera voor een goede kwaliteit van foto’s, het display is met 6,55” relatief groot. Er is een speciale knop voor Google Assistant voorzien. De smartphone zal vanaf april beschikbaar zijn en kost €199. Beschikbare kleuren zijn Charcoal, Cyan Blue en Sand.

Nokia 5.3 in het zwart. Afbeelding: HMD Global.

De Nokia 1.3 zal de eerste Nokia-smartphone zijn met Android 10, en naar goede gewoonte van Nokia zal hij nog updates tot en met Android 12 ontvangen. Ook de Camera Go is een vrij unieke feature van de smartphone. Ook deze smartphone mogen we volgende maand al verwachten, en zal slechts €95 kosten.

Nokia 1.3 in cyaankleur. Afbeelding: HMD Global.
HMD Globalinstanieuwsnokianokia 1.3nokia 5.3nokia 8.3slidersmartphonetrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals