Nieuws

Update: Google stelt Chrome updates uit

Chrome
Vanwege de uitbraak van het coronavirus, zal Google de komende tijd niet met Chrome updates komen.

Update 27/03: Google liet vandaag weten dat het opnieuw van start zal gaan met het uitrollen van updates voor Chrome. Zoals hieronder te lezen valt, werden deze tijdelijk uitgesteld om zich te focussen op de stabiliteit van Chrome en ChromeOS nu zoveel mensen thuiswerken. Chrome 80 is ondertussen uitgerold en Chrome 81 zal op 7 april verschijnen. Chrome 82 zal opgaan in Chrome 83, die drie weken vroeger zal gelanceerd worden, ergens in het midden van mei.

Origineel bericht 19/03:

Google laat in een blogpost weten dat zij voorlopig geen nieuwe Chrome versies zullen uitbrengen. Dit heeft alles te maken met het coronavirus.

Chrome 80 en andere updates

Veel mensen zaten al te wachten op de nieuwe update van Chrome 80 die deze week uitgebracht zou worden. Maar volgens Google wordt ook deze uitgesteld:

“Als gevolg van aangepaste werkschema’s op dit moment pauzeren we de aankomende Chrome updates en OS releases. Voor nu zijn onze belangrijkste doelstellingen ervoor te zorgen dat Chrome stabiel en veilig blijft. Mochten er updates komen over beveiliging van de browser, dan zal Google deze prioriteit geven, zo laat het bedrijf weten. Deze zullen opgenomen worden in Chrome 80”.

Maatregelen

De aangepaste werkschema’s waar Google het over heeft, hebben te maken met de aanpak om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo zijn de kantoren in Noord-Amerika van Alphabet, het moederbedrijf van Google, vrijwel leeg. Google heeft zijn medewerkers gevraagd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Met name in Californië, in Silicon Valley waar ook het kantoor van Alphabet zich bevindt, zijn er veel mensen besmet met het COVID-19 virus. Het district daar heeft onder andere Google ook gevraagd om al hun evenement af te lassen en zakelijk reizen zo veel mogelijk te beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business