Nieuws

Microsoft toont nieuw design Windows 10 in video

Windows 10
Windows 10 krijgt binnenkort heel wat veranderingen op vlak van design. In een video van Panos Panay kregen we alvast een voorsmaakje van wat Microsoft ons binennkort brengt.

Deze week behaalde Microsoft Windows 10 de kaap van 1 miljard actieve licenties wereldwijd. En om dat te vieren heeft het softwarebedrijf nu een video gelost waarin het nieuwe design van Windows 10 volledig uit de doeken wordt gedaan. Nieuwe kleuren, bewegingen en vooral een nieuwe File Explorer die gebouwd is volgens het Fluent Design.

https://www.instagram.com/p/B97VqkXg0iN/?utm_source=ig_embed

Microsoft Windows 10

In een Instagramvideo van topman Panos Panay zien we dus al die nieuwigheden waar ook aan de gekende live tiles werd gesleuteld. De gehele aanpak rond het Windows 10 startmenu werd eigenlijk veranderd. De kleur in de blokken wordt drastisch verminderd voor een beter contrast en de iconen in die blokken krijgen ook een moderne look. Zo wil Microsoft ervoor zorgen dat je je favoriete programma’s sneller kan terugvinden.

Explorer

Zoals vermeld wordt ook de iconische File Explorer in Windows 10 voor het eerst drastisch aangepakt. Doorheen de verschillende Windowsversies werden al heel wat veranderingen doorgevoerd maar nu heeft Microsoft beslist om zijn Explorer volledig binnen het eigen Fluent Design te creëren. Nieuwe menu’s, moderne iconen en vooral meer contrast en duidelijkheid.

En de nieuwe video komt natuurlijk niet zomaar online. Los van het feit dat Microsoft 1 miljard licenties viert, organiseert het bedrijf op 30 maar een online event waarbij de all-in-one Officebundel wordt voorgesteld. Die zou Office, Teams, een paswoord manager en een heleboel extra’s in één pakket moeten bundelen voor een vaste maandelijkse prijs.

Heb je interesse in de nieuwigheden van 30 maart? Check dan zeker Techpulse.be voor de laatste updates rond het Microsoft event.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business