Nieuws

Microsoft viert 1 miljard installaties van Windows 10

Windows 10
Door het wegvallen van de Windows 7-ondersteuning kent het aantal maandelijks actieve gebruikers van Windows 10 een enorme groei. Deze week heeft Microsoft de kaap van 1 miljard actieve licenties behaald.

Microsoft heeft iets te vieren. En positief nieuws is zeker welkom in een tijd waar alles rond het coronavirus draait. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft laten weten dat de kaap van 1 miljard maandelijks actieve Windows 10-apparaten behaald werd.

Microsoft Windows 10

En samen met die bekendmaking blijkt het aantal actieve Windows 10-apparaten nog meer te groeien. Volgens cijfers van Microsoft zelf zijn er in 1 jaar tijd meer dan 200 miljoen actieve Windows 10-licenties bijgekomen. De teller stond vorig jaar op 800 miljoen apparaten. Sinds de lancering in 2015 behaalde het besturingssysteem op minder dan 5 jaar tijd 1 miljard actieve licenties. Een serieuze mijlpaal dus.

Windows 10
Windows 10X.

Groei

Groei, groei, groei. Maar waar komt die nu vandaan? Daar is een zeer duidelijke reden voor. Sinds de stopzetting van Windows 7-ondersteuning zijn heel wat particulieren en bedrijven moeten overstappen op Windows 10.

Naast een stijging in Windows 10-licenties is ook het aantal Windows Insiders de laatste tijd enorm gestegen. Volgens het bedrijf zijn dat er inmiddels 17,8 miljoen geworden. Windows Insiders zijn gebruikers die vroege versies van het nieuwe besturingssysteem kunnen uittesten. Vooral met de aankomende Windows 10X voor apparaten met twee displays heeft voor deze stijging gezorgd. Drie jaar geleden nog stond de teller op 10 miljoen insiders. Ook hier een knappe mijlpaal dus voro Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business