Vilvoorde, 23 oktober 2019 - InterSystems, wereldwijd toonaangevend in software voor de zorgsector en generieke informatietechnologie voor het bedrijfsleven en de overheid, introduceert QuickML beschikbaar voor gebruikers van het InterSystems IRIS Data Platform en het InterSystems IRIS for Health Data Platform. Door machine learning in handen van SQL-georiënteerde ontwikkelaars te leggen stelt QuickML organisaties in staat voorspellingen in hun bestaande applicaties te plaatsen.

Advertentie

Ontwikkelteams worden steeds vaker gevraagd ML-mogelijkheden in data-intensieve oplossingen te bouwen, maar slechts weinigen beschikken over de interne middelen of de nodige expertise om dergelijke functionaliteit effectief toe te passen. InterSystems wil met QuickML dit probleem oplossen via een geautomatiseerde ML-functie die beschikbaar is binnen een vertrouwde all-SQL syntaxis. QuickML moet het proces van bouwen, testen en implementeren van ML-modellen vereenvoudigen en versnelt het proces van integratie in productietoepassingen.

Volgens Scott Gnau, vice-president van Data Platforms bij InterSystems, kunnen met QuickML alle ontwikkelaars die InterSystems IRIS gebruiken, mogelijkheden voor machine learning in hun applicaties in een eenvoudig en schaalbaar formaat opnemen. “Op deze manier zien we dat QuickML onze applicatiepartners in staat stelt om nauwkeurige voorspellingen te kunnen doen. Het IRIS-dataplatform ondersteunt enkele van de belangrijkste applicaties ter wereld en QuickML completeert de functionaliteit voor data science. Gebruikt in combinatie met onze Spark Connector en de Predictive Model Markup Language runtime-engine, hebben data scientists en ontwikkelaars een reeks tools tot hun beschikking die goed kunnen worden gebruikt voor krachtige, grootschalige datacentrische implementaties.”

QuickML zal als native ML-functie beschikbaar zijn in een komende IRIS-release van InterSystems.

Meer informatie is te vinden op www.intersystemsbenelux.com

Advertentie