Nieuws

Huawei schenkt 800.000 mondmaskers aan Nederland

Het Chinese technologiebedrijf Huawei draagt op deze manier bij aan de strijd tegen het coronavirus bij onze noorderburen.

De Nederlandse krant De Telegraaf kopt vandaag dat Huawei deze week 800.000 mondmaskers zal schenken aan Nederland. Daarvan werd vandaag al een eerste levering afgegeven bij het universitair medisch centrum Erasmus MC in Rotterdam. Het centrum heeft de hoofdbevoegdheid gekregen om coronapatiënten in Nederland over ziekenhuizen te coördineren en de beddencapaciteit te organiseren. Op woensdag zouden de overige 600.000 mondmaskers geleverd worden.

Samen met Nederlands minister van Volksgezondheid Hugo De Jonghe kwam de ceo van Huawei Nederland Steven Cai de mondmaskers hoogstpersoonlijk leveren. Voor Steven Cai was het zeer belangrijk dat het bedrijf Huawei zijn bijdrage levert aan de strijd tegen het coronavirus. Cai is sinds 2017 ceo van de Nederlandse afdeling van de Chinese technologiegigant. Huawei heeft ook 600 medewerkers in Nederland.

Steven Cai, ceo Huawei Nederland (links) brengt samen met Nederlands minister van Volksgezondheid Hugo De Jonghe (midden) een eerste lading mondmaskers af. Afbeelding: De Telegraaf.

Technologische ondersteuning

Huawei zal niet enkel in de vorm van mondmaskers zijn steentje bijdragen. Het zal ook technologische apparatuur aandragen zodat medisch personeel via videoconferenties op een veilige afstand met elkaar kan communiceren.

Hoewel er in Nederland voorlopig nog geen extreme maatregelen zijn aangekondigd door de regering zoals in België, zorgt het coronavirus wel degelijk voor problemen bij onze noorderburen. Voorlopig zijn er in Nederland 4218 besmettingen bekend, waarvan 179 patiënten overleden aan de ziekte.

Als artsen en verpleegkundigen hun werk goed kunnen doen, kunnen zij daarmee een veel grotere groep patiënten beschermen.

Steven Cai, ceo Huawei Nederland
businesscoronavirusgezondheidhuaweimondmaskersnederlandslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals