Chrome

Door aanpassingen in het updatebeleid van Google zal Chrome 82 uiteindelijk nooit het licht zien. Google zal nu proberen om Chrome 83 sneller uit te brengen.

Advertentie

Google liet vorige week verstaan dat het zijn updatebeleid voor Google Chrome en ChromeOS dit jaar zal moeten aanpassen. Net als zoveel bedrijven laat ook Google zijn werknemers zoveel mogelijk van thuis werken. Dat maakt het iets moeilijker om aan updatebestanden te sleutelen, waardoor de meeste updates, zoals Chrome 82, iets later verschijnen zoals gepland.

Geen Chrome 82

Sommige updates zullen zelfs helemaal nooit beschikbaar zijn, althans als de geruchten blijken te kloppen. Zoals die van Chrome Unboxed, de website laat weten dat Google overweegt om Chrome 82 zelfs nooit te zullen lanceren. En ook de update Chrome 81, die voorlopig als een bèta al beschikbaar was, zal vermoedelijk niet uit de bèta komen.

Compensatie

Er wordt ter compensatie naar een manier gezocht om het updatebestand Chrome 83, dat normaal gezien in juni van dit jaar zal uitkomen, vroeger uit te rollen. Maar voorlopig ligt de focus van Google op het stabiel houden van Chrome 80, de update die vrijdag uiteindelijk ook met een lichte vertraging werd uitgerold.

Dit alles heeft natuurlijk te maken met de coronacrisis waar we ons nu in bevinden. Volgens Google is het ‘een gevolg van aangepaste werkschema’s’ waardoor de updates worden gepauzeerd. Het doel is om Chrome zo stabiel en veilig mogelijk te houden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here