Nieuws

Opgelet: deze SSD’s van HP moeten voor oktober geüpdatet worden

SSD
Sommige SSD's van HPE bevatten een softwarefout waardoor de schijven vanaf oktober niet meer zullen werken en gegevens verloren gaan.

Hewlett Packard Enterprise of HPE heeft een kritieke fout in een reeks SSD-schijven gevonden. Door een softwarefout zullen die SSD’s vanaf oktober kunnen crashen waarmee alle gegevens verloren gaan en de schijf onbruikbaar wordt.

Om te voorkomen dat je SSD kapot gaat is het noodzakelijk om een update uit te voeren voor oktober van dit jaar. Na oktober zal het volgens HPE namelijk onmogelijk zijn om de update nog uit te voeren.

De fout zit ‘m in de software. Na 40.000 werkuren zou de SSD het opgeven en onbruikbaar worden. 40.000 uren is een periode van vijf jaar, wat natuurlijk te kort is. De eerste SSD’s zullen volgens HPE in oktober onbruikbaar zijn maar er volgen er vermoedelijk nog meer.

Al tweede keer

Het is niet de eerste keer dat HPE met zo’n softwarefout zit. Al in 2019 heeft de firma melding gedaan van een gelijkaardige bug die ervoor zorgde dat opslagschijven na 32.768 uur het gingen begeven. Op de website van HPE lezen we wel dat de softwarefouten van toen niets te maken hebben met de problemen van vandaag.

Hoe updaten?

Op de website van HPE kan je de gehele lijst met getroffen SSD’s terugvinden. Het bedrijf legt er ook uit hoe je de versie kan herkennen en waar je de update kan downloaden en installeren. We raden je alvast aan om de controle zo snel mogelijk uit te voeren om ervan af te zijn.

Voor wie nog twijfelt; als je SSD-schijf crasht heeft dat niet alleen gevolgen voor de gegevens die erop staan. Ook je hele besturingssysteem kan daardoor verdwijnen en kapot. In dat geval zal je dan een nieuwe SSD-schijf moeten plaatsen waardoor de kost uiteraard veel hoger zal liggen. Updaten is de boodschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business