Via de app Mobile Connect kunnen gebruikers hun iPhone bedienen via hun Dell laptop, en vice versa. De app bestond al voor Android.


Dell heeft een versie voor iOS gelanceerd van zijn mobiele applicatie Mobile Connect. Daarmee kan een iPhone via Bluetooth verbonden worden met een Dell-computer. Via mirroring technologie wordt een virtuele versie van je iPhone scherm dan geprojecteerd op het scherm van je laptop. Zo ben je in staat om je iPhone in feite te bedienen via je laptop.

Je kan daardoor gerust je iPhone even wegleggen tijdens het werken. Zaken als WhatsApp-berichten, sms’en krijg je gewoon op je computerscherm te zien, en je kan zelfs via je laptop er mee antwoorden. Ook iemand opbellen vormt totaal geen probleem als je de app toegang geeft tot de microfoon van je laptop. De app lijkt dan ook vrij sterk op de Jouw Telefoon-app van Windows.


Beperkter dan Android app

Je kan meer dan enkel berichten sturen of bellen. De app maakt mogelijk om via je iPhone toegang te krijgen tot bestanden die op je laptop opgeslagen staan. Dat principe werkt ook in de omgekeerde richting. Hier is de iOS-app voorlopig nog wel wat beperkter dan de Android-app, die Dell eerder lanceerde. Bij iOS heb je enkel toegang tot foto’s en video’s, bij Android kan je meer verschillende soorten bestanden transporteren.

De app Mobile Connect is gratis te downloaden via de App Store. Er zijn wel enkele beperkingen. Je iPhone moet tenminste iOS 11 runnen, en de app is ook enkel compatibel met meer recente laptopmodellen van Dell. Je laptop mag niet ouder zijn dan 2018.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.