Nieuws

Dropbox bèta voor Mac maakt eindelijk back-up van desktop

Dropbox
Dropbox heeft het door. Synchronisatie van je desktop, downloads en alle documenten is gewoon een functie die aanwezig moet zijn. Ook op Mac.

Voor heel wat Macgebruikers is Dropbox een beperkte cloudtool in vergelijking met Google Drive of iCloud Drive. Ik heb het dan vooral over het feit dat je met de huidige versie van Dropbox geen automatische back-up kan instellen van je bureaublad. Het 9to5Mac team heeft nu in de bèta van Dropbox (die nogal moeilijk te bemachtigen is) een functie gevonden die het mogelijk maakt om je bureaublad gemakkelijk te synchroniseren in Dropbox.

Dropbox
Afbeelding: 9to5Mac

Dropbox bèta Mac

Naast de desktop zou je ook eindelijk downloads en documenten rechtstreeks kunnen synchroniseren met de clouddienst zonder dat je gelimiteerd bent aan de eigen systeemmap van de clouddienst. De nieuwe functie komt er net nadat het bedrijf zijn ‘kernsysteem’ opnieuw heeft opgebouwd van nul, om ervoor te zorgen dat het platform in de toekomst beter en stabieler wordt.

Voor wie geen fan is van iCloud lijkt Dropbox voor Mac een heel goede oplossing. Je krijgt maar 2GB gratis dus een betaalde formule is sowieso interessanter als je de clouddienst dagelijks heel intensief nodig hebt. Binnenkort zal de nieuwe functie om je desktop, documenten en downloads te synchroniseren waarschijnlijk naar de officiële applicatie komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business