Nieuws

ASUS ROG lanceert nieuwe generatie gaming laptops

ROG Zephyrus Duo 15
ASUS ROG heeft vandaag zijn line-up voor 2020 voorgesteld, voorzien van 10e generatie Intel-processoren en de nieuwe Nvidia RTX SUPER grafische kaarten

Net zoals enkele andere merken heeft ASUS ROG (Republic of Gamers) vandaag hun nieuwe generatie gaming laptops aangekondigd, voorzien van 10e generatie Intel-processoren en de nieuwe Nvidia RTX SUPER grafische kaarten. De line-up voor 2020 belooft dan ook om nog betere prestaties te leveren en innovatie staat opnieuw bovenaan het lijstje. 

ASUS ROG Zephyrus Duo 15

Op die eerste plaats staat de ROG Zephyrus Duo 15, een gaming laptop waar we niet anders dan enthousiast over kunnen worden. Naast een 15-inch-scherm is de Duo 15 immers ook voorzien van ROG ScreenPad Plus, een tweede scherm van 14,1 inch. Dit kwamen we vorig jaar al tegen in de ZenBook Pro Duo, maar ASUS heeft duidelijk verbeteringen aangebracht alvorens deze nu ook aan te bieden aan gamers. Het gaat nog steeds om een touchscreen dat bedient kan worden met een stylus, maar het tweede scherm komt nu ook naar boven bij het openen van de laptop, waardoor de kijkhoek met 13 graden een pak beter is geworden. ASUS belooft bovendien exclusieve ondersteuning in samenwerking met Overwolf, waardoor de extra schermruimte vertaald zal worden in een visueel voordeel tijdens het spelen. Het scherm zorgt bovendien voor een 30 procent betere koeling en dus minder decibel van de ventilatoren. 

Wat het scherm betreft kunnen gamers kiezen tussen een razendsnelle display van 300 Hz met verversingssnelheid van 3 ms of een 4K UHD scherm met 100% Adobe RGB ondersteuning. De nieuwe GeForce RTX 2080 SUPER GPU van Nvidia zorgt voor de allerbeste prestaties, samen met een tiende generatie Intel-i9-processor. 32 GB 3200 Mhz RAM is ook aanwezig. Leuk om weten is bovendien dat er voor de CPU vloeibaar metaal van Thermal Grizzly gebruikt werd in plaats van traditionele koelpasta, wat voor betere koeling en meer prestaties zorgt. 

ASUS ROG Strix SCAR 17

In 2020 wordt er ook opnieuw ingezet op de ROG Strix laptops die gebouwd zijn voor zij die enkel het beste willen, waaronder professionele esportsatleten. De Strix SCAR komt er in een model van 17 en 15 inch. Hierin vinden we afhankelijk van het model een Nvidia GeForce RTX 2080 of 2070 SUPER GPU terug. Het ultrasnel 300 Hz gamingpaneel is hier standaard en ook de tiende generatie i9 Intel-processor laat van zich horen samen met 32 GB DDR4-3200 RAM. Twee SSD’s in Raid 0 zorgen voor korte laadtijden en een derde slot is beschikbaar voor zij meer opslagruimte willen. 

In de rechterkant van de SCAR laptops vinden we een ROG Keystone terug, een uitneembare sleutel die je toestaat om profielen op te slaan voor bepaalde prestaties, games naar keuze te starten en je kan je zelfs laten afmelden van Windows wanneer je hem verwijdert. Ook aanwezig is een verborgen Shadow Drive voor het veilig opslaan van persoonlijke bestanden. Allemaal heel aantrekkelijk voor professionele gamers die vaak van toestel wisselen. 

ASUS ROG G15

Naast de Strix line-up vinden we de Zephyrus line-up die gamers moet voorzien van ultra dun gamingplezier. Ideaal voor zij die de laptops naast gaming ook nog willen gebruiken voor professionele doeleinden en niet al te hard willen opvallen tijdens een vergadering, maar toch voldoende kracht willen voor het bewerken van foto’s of monteren van video’s. 

Naast de ROG Zephyrus S15/S17 en M15 is er ook de G15. Met zijn gewicht van 2,1 kilogram en dikte van slechts 20 millimeter is hij enorm dun en draagbaar. Hij ondersteunt bovendien USB-C-opladen, waardoor je een kleinere lader hebt en buitenshuis simpelweg een universele lader kan gebruiken. Ook WiFi 6 wordt ondersteund. 

De G15 heeft geen Intel-processor aan boord, maar doet het met een even interessante AMD Ryzen 7 4800HS-processor om van de laptop de ideale multitaskingmachine te maken. Om de prijs laag te houden werd er gekozen voor GeForce GTX 1660 Ti-videokaart en een 144Hz scherm met adaptive sync-technologie voor soepel gamen. De ASUS Zephyrus G15 is nu verkrijgbaar bij de betere Belgische webshop en dat voor een bedrag van 1.499 euro. 


Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business