Nieuws

Complottheorieën veroorzaken brandstichting bij 5G-masten in Engeland

5G
Door geruchten die menen dat 5G de oorzaak van het coronavirus bij de mens is, worden in Engeland 5G-masten in brand gestoken.

Dat schrijft DataNews vandaag op basis van berichtgeving van de BBC en The Guardian deze week. Bij verschillende 5G-masten in Birmingham, Liverpool en Melling in Merseyside zouden mensen vuur hebben aangestoken met als doel om de 5G-masten plat te branden. De oorzaak ligt bij een theorie die zegt dat de snelle netwerktechnologie het coronavirus bij mensen verspreidt.

5G in Engeland

Het begon allemaal met een aantal video’s die op Facebook en Twitter rondgingen. Volgens de auteurs van deze filmpjes zijn de 5G-masten de oorzaak van de verspreiding van het coronavirus. Maar momenteel zou het niet duidelijk zijn of de brand ook aangestoken werd door mensen die deze theorie volgen.

Los daarvan meldde The Guardian dat netwerkingenieurs en installateurs van 5G-apparatuur steeds vaker bedreigd worden door mensen die van mening zijn dat 5G gevaarlijk is voor onze volksgezondheid. Momenteel is er geen enkel bewijs of wetenschappelijke basis dat dit zo zou zijn. Maar goed.

5G-hoax

In de Engelse media heeft de Britse minister voor digitalisering en media duidelijk laten weten dat het om gevaarlijke onzin gaat. Er is helemaal geen bewijs voor de link tussen 5G en het virus. Voor eens en altijd; de nieuwe netwerktechnologie is niet gevaarlijk voor onze volksgezondheid. De manier van werken verschilt ook bijna niet van die van 4G of 3G.

mobielontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals