De nieuwste versie van de browser Firefox 75 wordt vanaf vandaag uitgerold voor gebruikers. De belangrijkste aanpassingen werden gemaakt aan de zoekbalk.

Advertentie

Mozilla heeft via zijn blog aangekondigd dat de laatste update van zijn browser Firefox 75 vanaf vandaag beschikbaar is. Het is de vierde grote update die de browser krijgt in 2020, versie 74 werd in maart gelanceerd. Zoals bij elke (grote) update bevat deze patches voor de laatst ontdekte beveiligingsproblemen.

De belangrijkste aanpassingen zitten hem bij deze update echter in de zoekbalk van de browser. Die krijgt voor Firefox 75 een volledig make-over. Wanneer je een nieuwe search start, dan zal je al opmerken dat de zoekbalk zichtbaar groter gemaakt is. Maar er werden ook enkele functies toegevoegd om je zoekopdrachten preciezer te laten verlopen. Trefwoorden zullen in vet worden getoond om sneller naar een gerichte term te zoeken. Ook kan je door in de zoekbalk te klikken sneller naar je meest bezochte websites gaan.

Firefox 75 downloaden kan door in het hamburgermenu rechtsboven naar ‘Opties’ en vervolgens ‘Privacy en beveiliging’ te gaan. De nieuwste update was bij nog wel niet beschikbaar, dus het zou kunnen dat je nog even moet wachten. Je kan in dit menu wel aanvinken dat updates automatisch worden gedownload. Zo zal Firefox 75 worden geïnstalleerd vanaf de moment dat het beschikbaar is.

Alleen al om veiligheidsredenen is het noodzakelijk om altijd de laatste update te hebben.

Geen aanpassingen aan verdere updates

Daarnaast heeft Mozilla ook al een toelichting gegeven over verdere updates. Dat deden ze naar aanleiding van een statement dat ontwikkelaar van Google Chrome onlangs deden. Door het coronavirus zou het updateschema voor de rest van 2020 ernstig verstoord worden. Update 81 werd daardoor uitgesteld, en Chrome 82 wordt zelfs helemaal overgeslagen totdat versie 83 klaar is voor lancering.

[related_article id=”277205″]

Die problemen menen ze bij Mozilla niet te zullen hebben. Het normale updateschema van één grote update per maand zal dus normaal gesproken behouden blijven. Dat betekent dat we Firefox 76 op 5 mei mogen verwachten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here